Heraanleg tweede fase Over d'Aa start na de winter

Heraanleg tweede fase Over d’Aa start na de winter

We naderen de volgende fase in de heraanleg van Over d’Aa. De nutsmaatschappijen hebben hun voorbereidende werken zo goed als afgerond. De oude nutsleidingen werden vernieuwd en verplaatst. Gas, elektriciteit en water bevinden zich niet langer onder het wegdek, maar onder het fiets- en voetpad. Dit maakt in de toekomst herstellingen veel makkelijker.

Goedkeuring lastenboek

De omgevingsvergunning (vroeger ‘bouwvergunning’) voor de heraanleg van fase 2 werd afgeleverd op 14 augustus 2019. In deze vergunning zijn nog enkele bemerkingen opgenomen uit het openbaar onderzoek, die ook nog zijn verwerkt in het lastenboek. Dat was al een tijdje klaar, maar het was nog even wachten op het akkoord van twee opdrachtgevers (Fluvius en Aquafin). De gemeente Essen gaf haar goedkeuring hiervoor reeds in mei.

Heraanleg start na de winter

Intussen ontving het gemeentebestuur alle nodige goedkeuringen. Op woensdag 16 oktober werd het bestek voor de tweede fase van Over d’Aa feitelijk gepubliceerd. De offertes moeten binnen zijn rond half november 2019. Hierna zal het studiebureau Infrabo alle offertes vergelijken en een voorstel tot gunning doen aan de drie opdrachtgevers. Als alles in orde is, verwachten we eind dit jaar een aannemer te kunnen aanstellen. Afhankelijk van de planning van de aannemer, zouden we na de winter willen starten met de grote heraanleg.

Uitgebreide infoavond begin 2020

Begin 2020 volgt een nieuwe infoavond voor alle omwonenden, waarbij we de aannemer voorstellen en de concrete timing van de werken en allerlei andere praktische zaken, zoals verkeersomleidingen, toelichten. Zodra de datum van het infomoment gekend is, zal de gemeente hierover communiceren.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook26
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!