Laatste nieuws:
Guy Henkens ‘Zo fier op onze medewerkers en bewoners!’
Met een tablet wordt ook contact met de familie gehouden

Guy Henkens: ‘Zo fier op onze medewerkers en bewoners!’

Vorige week woensdag werden alle bewoners van Sint-Michaël getest op COVID-19 en zaterdag kwam de geweldige uitslag dat iedereen negatief getest was!

Cum laude

“Twee weken geleden zijn alle medewerkers getest en iedereen testte negatief”, vertelt Guy Henkens, directeur van Sint-Michaël in Essen en Zonnewende in Kapellen. “En toen dat ook bij alle bewoners negatief was, was dat in schooltermen een cum laude! Maar nu de maatregelen versoepelen, heb je toch een grotere kans op besmettingen, vooral als bezoekers weer toegestaan zijn. Ik zal de medewerkers ook vandaag op het hart drukken de maatregelen te handhaven. Maar ik weet dat ze heel goed de vinger aan de pols houden.”

Guy Henkens - Directeur St. Michael en Zonnewende - (c) Noordernieuws.be 2019 - HDB_8435s
Guy Henkens
Crisiscel gestart

“Vanaf de eerste dag zijn we een crisiscel gestart en elke weekdag hebben we overleg, waar ook een arts bij aanwezig is. Omdat alle studiedagen, vergadering en andere activiteiten zijn weggevallen, kan ik me helemaal richten op Sint-Michaël en Zonnewende in Kapellen. Ik heb nu nog meer contact met
de bewoners, ondanks deze negatieve tijd is dat een heel positieve ervaring.”

Hoest of kuch kunnen signaal zijn

“Vorige week was de eerste keer dat de bewoners werden getest, maar daarvoor was dat bij twaalf bewoners al op eigen initiatief gebeurd. Een hoest of een kuch kunnen altijd een signaal zijn, dus zijn en blijven we alert. Dat het personeel twee weken geleden al negatief was getest, maakte me erg blij en fier. Want dat betekent dat ze de regels ook thuis en daarbuiten ook strikt naleven. Toen het personeel getest was, vond ik het jammer dat dat niet bij de bewoners was gebeurd en heb ik er snel voor gezorgd dat dat ook werd gedaan.”

Guy Henkens ‘Zo fier op onze medewerkers en bewoners!4
Trapke Op trakteerde op lekkere broodjes
Uitbraak voorkomen

“Voordat de discussie over mondkapjes begon en voordat Maggie De Block ze bestelde, had ik er al 75.000 gekocht om te gebruiken tot we chirurgische mondmaskers zouden krijgen. Wij dragen ze dus nu al zeven weken en ik ben er van overtuigd dat we zo een uitbraak hebben kunnen voorkomen. Elke avond schrijf ik nieuwsbrieven voor de familie van onze bewoners, die hun geliefden moesten toevertrouwen aan de zorg van anderen, en een nieuwsbrief voor de medewerkers. Transparantie en eerlijkheid is heel belangrijk, ook als het een keer wat minder leuk nieuws zou zijn.”

Veel steun van burgemeester en bewoners van Essen!

“Zoals bekend mogen de bewoners geen bezoek ontvangen. Veel kamers liggen aan de buitenkant van het gebouw en daar kan familie voor het raam gaan staan om zo toch contact te hebben en elkaar te zien. Voor de kamers die niet aan de buitenkant liggen, en waar dit dus niet kan, hebben we een zwaairaam gemaakt in het kinélokaal. Daar kunnen bewoners op afspraak een half uur zwaaien en communiceren door het raam met hun bezoek. We hebben veel tablets gesponsord gekregen, waarmee ook contacten kunnen worden onderhouden, en enorm veel steun mogen ontvangen van onze burgemeester en de bewoners van Essen!”

Guy Henkens ‘Zo fier op onze medewerkers en bewoners!2

Het welzijn is zeker zo belangrijk

“We wilden aperitiefavonden organiseren en hebben een oproep gedaan voor aperitiefglazen, want daar hadden we er niet genoeg van. Binnen een paar dagen hadden we er 150! Sommige mensen zijn ze zelfs speciaal gaan kopen. Dit soort leuke dingen kunnen we dus doen door de steun van de mensen van Essen. We hebben ook al een discjockey in de tuin gehad en de bewoners worden door de keuken extra verwend. Zo proberen we de spirit er in te houden. We hebben vijf dagen een ‘Reis om de wereld’ gedaan. Alle personeelsleden liepen dan in de stijl van het land van die dag. Nu hebben we vijf dagen een sportdag met elke keer een ander thema. Zo proberen we leuk en zot te doen. We werken aan de gezondheid van mensen, maar hun welzijn is net zo belangrijk. Daarom organiseren we allerlei leuke activiteiten.”

Guy Henkens ‘Zo fier op onze medewerkers en bewoners!3
5.000 paaseitjes van Leonidas
Nog fierder op mijn beroep

“Het is hartverwarmend hoe we gesponsord worden. Vorige week kwam er een familie met 25 kilo aardbeien. ‘Trapke Op’ stond hier met twee plateaus belegde broodjes, gebracht uit respect voor wat we doen. Leonidas bracht 5.000 paaseieren. Zo zien we hoe deze ziekte, dit virus, het mooiste bij veel mensen naar boven brengt. Ik neem mijn hoed af voor alle personeelsleden en al onze bewoners, die ons blijven steunen. Want hun steun zorgt ervoor dat wij het volhouden. Ik vertelde al eens hoe fier ik ben op mijn beroep. Nu ben ik er nog veel fierder op, allemaal met dank aan onze geweldige medewerkers en bewoners!

Foto’s: wzc Sint-Michaël

NN

Facebook463
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal