Essen - Inzameling voor Kroatië - (c) Noordernieuws.be - HDB_2947u60

Gul binnengebrachte goederen voor Kroatië gaan op weg

Nadat Kroatië getroffen werd door een aardbeving deden Kristina en Antonio Stanic een oproep voor hulpgoederen. Onder andere het huis van de familie van Antonio, en natuurlijk heel veel meer woningen, was ingestort. Mensen bezaten van de ene op de andere minuut helemaal niets meer.

Nog een deel van de ingezamelde spullen voor Kroatië

Natacha en Michel stelden tennisbaan ter beschikking

Gezien de te verwachten hoeveelheid spullen, stelden Natacha en Michel Capelle van Tenniscentrum Rozenhof hun tennisbaan ter beschikking. “Ik zag de oproep en wist dat Kristina te weinig ruimte zou hebben”, vertelt Natacha. “We hebben haar aangeboden om de goederen hier te stallen. Er is genoeg ruimte en alles zou dan ook droog staan. We hebben net zo hard meegesjouwd, tot zeker na 21:00.”

Natacha Capelle van Tenniscentrum Rozenhof - Essen
Natacha Capelle
Transportbedrijven zetten zich belangeloos in

De spullen moeten ook nog naar Kroatië vervoerd worden en daar was duidelijk groot vervoer voor nodig. Het is 1.500 kilometer heen en dus ook weer terug. Dimitri Genar van Dimitrans uit Hoevenen toonde zich meteen bereid om te helpen. Hij stelde een vrachtwagen gratis ter beschikking, die door twee van zijn eigen chauffeurs gereden gaan worden. Ook Gommeren Transport stelt een oplegger ter beschikking, waarmee Marc Gommeren en zijn vrouw morgen naar Kroatië vertrekken.

DimiTrans - Dimitri Genar
Dimitri Genar
Ook burgemeester Gaston Van Tichelt reikt helpende hand

Op deze trip kunnen knelpunten zijn en burgemeester Gaston Van Tichelt kwam langs om daarbij de helpende hand te reiken. Bijvoorbeeld door te regelen dat wegenvignetten niet betaald hoeven te worden. Het betreft hier geen commercieel maar een humanitair transport. En mensen die zich al belangeloos inzetten voor dit geweldige doel, moeten geen twaalf uur aan de grens wachten voor ze door kunnen rijden.

Gaston Van Tichelt - Essen - Het ondertekenen van de nodige papieren voor transport

Broeder Willy en zijn vrijwilligers laden de vrachtwagen

Voor het laden van de vrachtwagen schoot Broeder Willy te hulp, samen met zijn geweldige vrijwilligers. Geholpen door de jarenlange ervaring met het laden van containers, die over de hele wereld worden verzonden, werd ook nu elke centimeter benut voor een maximale lading. Morgen wordt er nog een oplegger geladen. Door zijn kennis van zaken weet Broeder Willy al dat daar nog ruimte op over zal zijn. Hij zal er dan voor zorgen dat die gevuld zal worden met nog meer hulpgoederen.

Vrijwilligers van Broeder Willy laden de ingezamelde spullen voor Kroatië 1

Hartverwarmend

Zoveel mensen die belangeloos samenwerken om het leed van mensen te verzachten die alles zijn kwijtgeraakt, is hartverwarmend. Wat dat betreft is het een goed begin van 2021!

NN

Facebook356
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!