Laatste nieuws:

Gezellige activiteiten voor koude winteravonden

De winter is een periode van koud weer en weinig daglicht, maar je kunt dit ook vanuit een positief oogpunt zien – het perfecte moment om het thuis gezellig te maken! Natuurlijk zien we graag het zonnetje schijnen, maar nu de temperaturen laag zijn, is het twee keer zo gezellig om thuis te blijven, met vrienden af te spreken en de haard aan te steken. We geven je hier een paar tips voor een gezellige winteravond!

We spelen een spel vanavond

Een avondje pokeren met vrienden kan een heel gezellige winteravond opleveren, zeker als je er ook een drankje en wat hapjes bij serveert. Je kunt er zelfs een thema avond van maken, in volle James Bond stijl bijvoorbeeld. Als je niet meteen vrienden klaar hebt staan, of je wilt je gewoon op een werkdag ‘s avonds ontspannen, kun je als alternatief ook online spelen. Wat dacht je van een potje bingo, of een ontspannend spelletje roulette?

Pak een nieuwe hobby op

Heb je altijd al gitaar willen leren spelen, of een nieuwe taal leren? Of ben je heel goed met je handen en knutsel je graag? Een avondje thuis besteden aan een nieuwe of oude hobby is altijd leuk, en het helpt ook ontspannen en je gedachten verzetten. Schilderen, breien, zelf juwelen maken – noem het maar op! Als je niet zeker bent of je je nieuwe hobby leuk gaat vinden, kun je er op slechts één manier achter komen… uitproberen!

Duik de keuken in

Wanneer het zo koud is buiten, hebben we altijd extra zin in een lekkere warme maaltijd. Probeer je graag nieuwe receptjes uit in de keuken? Dan is het vast en zeker een goed idee dat je je vrienden bijeenbrengt en er een gezellig themadiner van maakt. Wat dacht je van Italiaans of Aziatisch? Je hoeft ook niet altijd urenlang in de keuken te staan, er zijn ook een overvloed aan snelle en gemakkelijke recepten zodat je ten volle van het gezelschap kunt genieten.

Gezellig uit eten

Als je echter geen wonder bent in de keuken, of gewoonweg niet graag kookt – maar wel graag eet… Kun je gezellig gaan uit eten met vrienden of je partner. Als je daarnaast ook nog eens met je buren sociaal wil zijn, hou je best een oogje in het zeil voor evenementen die door buurtclubs georganiseerd worden. Zo zijn er vaak benefieten van lokale clubs, of bijvoorbeeld de populaire spaghettiavond georganiseerd door Koor Canteclaer.

Welke serie is je nieuwe favoriet?

Een filmpje kijken is altijd leuk, maar als je wat meer tijd hebt en graag een uitgebreide verhaallijn hebt, kan je ook aan een nieuwe serie beginnen. Ben jij een bingewatcher of kijk je rustig één aflevering per avond? Het is aan jou! Maar je kan er zeker van zijn dat er voor ieder wat wils is op Netflix, Apple TV, HBO …

We geven je hier een paar aanraders van onze redactie:

  • Shantaram van Apple TV, die het verhaal vertelt van een voortvluchtige Australische gevangene die zich in de sloppenwijken van Bombay verschuilt, en ondertussen levens redt als dokter.
  • The Last of Us van HBO, een post apocalyptische serie die zich afspeelt na een pandemie, waar plantaardige zombies de overhand nemen. Als je van het fantasie-genre houdt, is dit zeker een serie voor jou!