Laatste nieuws:
Gemeenten trakteren op 'Dag van de jeugdbeweging'

Gemeenten trakteren op ‘Dag van de jeugdbeweging’

Op vrijdag 20 oktober is het de nationale ‘Dag van de Jeugdbeweging’.

Op die dag tonen alle leden van de Scouts, Chiro, KLJ, KSA en andere jeugdverenigingen dat ze trots zijn op ‘hun’ jeugdbeweging. Ze zetten meteen hun groep in de kijker en maken andere jongeren warm om bij hen aan te sluiten. Daarnaast is de dag het ideale moment om leden, leiding en vrijwilligers te bedanken en te waarderen voor hun engagement. De ‘Dag van de Jeugdbeweging’ is een moment van samenhorigheid over de jeugdbewegingsgrenzen heen. Ook in Brasschaat, Kalmthout en Essen zullen leden van één of andere jeugdbeweging die dag ‘kleuren’ met hun jeugdbewegingsuniformen en worden ze extra verwend.

Gemeenten trakteren op 'Dag van de jeugdbeweging'3

Ontbijtje

Alle leden en leiding van de Kalmthoutse jeugdverenigingen worden uitgenodigd door de lokale Chiro en KLJ om samen te genieten van een lekker ontbijtje tussen 7 en 8.30 uur op het pleintje aan de bib, Driehoekstraat 23 in Kalmthout. Wie in Essen al vroeg zijn jeugdbewegingsuniform aantrekt spurt tussen 6.30 en 9 uur naar het Heuvelplein waar de Chiro, KLJ, KSA, EJA, Scouts en Gidsen iedereen die in uniform is trakteert op een ontbijtactie met koffiekoeken, spek en ei, verse chocomelk en een portie goeie beats om de dag mee te starten.

Gemeenten trakteren op 'Dag van de jeugdbeweging'2

Traktatie

Het gemeentebestuur en de jeugdraad van Brasschaat nodigt elke lid van de Scouts, Chiro, KLJ, KSA, … uit om vrijdag tussen 15 en 17 uur naar het Gemeentepark ter hoogte van de fonteinen voor het kasteel te komen. Iedereen die er present is in zijn jeugdbewegingsuniform wordt getrakteerd op een lekkere snack.

MLH

Foto: © MLH

Facebook24
Twitter
Follow Me
Tweet