Laatste nieuws:
Martine De Weerdt Column - (c) Noordernieuws.be

Game of Thrones

Met het mes op de keel en een borstelsteel in zijn aars weliswaar, heeft onze koning Delphine als dochter erkend. Niemand heeft hier een seconde van wakker gelegen en niemand was in shock toen het antwoord zwart op wit in de krant of media verscheen. We wisten het met een ingebouwde zekerheid, alsof we allemaal persoonlijk bij de bevruchting aanwezig waren. Volgens insiders zou de zoon van deze recent erkende dochter de vrucht zijn van de liefde tussen haar en prins Laurent. Want, zoals vele weten, brachten ze veel tijd, feestjes en nachten met elkaar door. Geen paniek voor incest, want volgens het koninklijk gefluister zou onze prins Laurent geen zoon van onze koning zijn, maar de zoon van de Italiaanse edelman Aldo Vastapane. Daarom zijn flamboyante levensstijl en koppigheid waarschijnlijk. Ik had eerder het gevoel dat de zanger Adamo er zijn stokje had ingestoken. Soit, wie van wanten w(h)eet, kent misschien meerdere antwoorden, dan antwoord op een nog ander nageslacht vraagstuk. Alsof wij daar het antwoord niet van kennen…

Vandaag (29 februari) zitten we al 246 dagen zonder regering. Is het niet geruststellend dat de ontslagnemende regering in functie blijft voor alle lopende zaken, tot er een nieuwe regering gevormd is en dus gewoon doorbetaald wordt? Onze politici en politica zouden van honger omkomen tijdens deze onzekere periode, of het gevaar lopen om met een minder klasse volle auto onder hun voortplantingsorganen te worden vervoerd! Gelukkig staan wij burgers garant voor hun ingediende onkosten. Of wij er een boterham minder door eten, wekt bij geen enkele politieker een schuldgevoel op. Je lichaam gebruikt schuldgevoel als een soort waarschuwing en het is er om je sociale gedrag in toom te houden. Daar kunnen de heersers des lands niets mee doen, want ze hebben elke emotie nodig om beslissingen tegen te houden en onderling een mes in elkaars rug te steken, om zo met hun partij de hand op eerder vernoemde borstelsteel te leggen (En neen, het gaat hier niet over de roze balletten).

Ik vermoed trouwens dat we voor een nieuwe vermelding in het Guinness Book of Records gaan, waar we met 541 dagen een Belgisch recordje hebben gevestigd met de formatie van een nieuwe federale regering die werd afgerond op 6 december 2011. Op Sinterklaasdag? Yep, het was een geschenk zonder Zwarte Pieten. Als Belg moet je toch ergens trots op zijn, niet?

De Belgische Game of Thrones, maar met wat meer naakt.

Martine de Weerdt

Facebook210
Twitter
Follow Me
Tweet