Laatste nieuws:
Frank Debacker van Recyclage Debacker opent deuren in Nieuwmoer
Frank Debacker van Recyclage Debacker opent deuren in Nieuwmoer

Frank Debacker opent deuren in Nieuwmoer

De bekende handel in recyclage van oude metalen van Frank Debacker is verhuisd en opende op 2 februari de deuren op het nieuwe adres op de Magermanse Heide 11 in Nieuwmoer.

De locatie verschilt op alle vlakken van de vorige in Essen-Wildert, maar is zeker niet minder. “Het is anders werken,” zegt Frank Debacker (51), “buiten hebben we minder ruimte, maar deze loods is dan weer veel groter.”

Frank Debacker opent deuren in Nieuwmoer

Dank aan alle vrienden

Veel klanten weten de weg naar de nieuwe locatie al te vinden. Op de oude locatie staat een bord en doorgaans bellen ze ook van tevoren op. De verhuis is snel gegaan, veel sneller dan verwacht.
“Dat dat zo snel is gerealiseerd, heb ik te danken aan al mijn vrienden en vriendinnen. Die zijn goud waard!”
Op de vorige locatie werd het bedrijf van Frank vorig jaar in de maanden juni, juli en augustus drie keer bezocht door inbrekers. Die hebben voor een fortuin gestolen.
“Deze loods is supergoed beveiligd! En de buurman heeft ook nog eens permanente beveiliging.” Hij wijst op de woest uitziende grote hond, die op het terrein ernaast de boel goed in de gaten houdt.

Frank Debacker opent deuren in Nieuwmoer

Koper en Kabelrecyclage

“Niet alleen is het fijn dat het zo goed beveiligd is, het is hier ook veel gezelliger, net als de kantoorruimte.”
Ondertussen buldert het geluid van een zware machine door de gesprekken. “Die machine haalt het plastic omhulsel van bedrading en de koperdraad wordt dan weer versnipperd.”

Frank Debacker opent deuren in Nieuwmoer

Antieke beddepannen en Amerikaanse nummerplaten

Als je in de ruime loods van Frank Debacker rondkijkt, vallen de grote straatnaam-, en reclame- en andere borden op door hun kleurige uitstraling.

Frank Debacker opent deuren in Nieuwmoer

Ook die zijn allemaal afkomstig van klanten. “We krijgen hier van alles binnen: antieke beddenpannen, rolstoelen, Amerikaanse nummerplaten, trompetten, altijd een verrassing. Ook heel veel oude koekendozen. Die gaan we uitstallen en als mensen geïnteresseerd zijn, kunnen ze die voor weinig kopen.” Een pronkstuk is de enorme kluis, afkomstig van een klooster op Kalmthout-Heide, een gevaarte van 550 kilo.

Frank Debacker opent deuren in Nieuwmoer

Oude urinoirs

“Je maakt ook van alles mee. Een keer belde een meneer dat hij drie ton oude metalen had. We zijn er met de grote camion naar toe gereden en daar stonden drie tonnetjes van twintig liter klaar. Apart zijn ook twee heel oude urinoirs die iemand bracht, afkomstig van het douanekantoor in Antwerpen.”

Frank Debacker opent deuren in Nieuwmoer

Recyclage Frank Debacker: Geen koelkasten en vriezers maar wel bestek, luchters en strijkijzers

Ondertussen rijdt een vorkheftruck rond en verplaatst zware voorwerpen, met Bianca De Backer (40), de rechterhand van Frank, aan het stuur. “Mensen die hier komen, verschieten altijd als ze zien dat hier een vrouw werkt. Ze verwachten altijd grote, sterke kerels”, lacht ze. “Je maakt hier inderdaad van alles mee. Het is wel jammer dat niet iedereen weet dat je hier ook met je afgedankte metalen huishoudelijke voorwerpen terecht kan, zoals potten, pannen, luchters, bestek, strijkijzers. Alleen niet met koelkasten en vriezers.”

LW

www.recyclagedebacker.be

Facebook176
Twitter
Follow Me
Tweet