Essenaren, bedankt!!

Essenaren, bedankt!!

Beste Essenaren,

We zijn een viertal weken verder in Coronatijd. Vier zware weken. Maar Essen heeft ook laten zien dat het een veerkrachtige gemeente is en dat is knap!

Veel dank aan al diegenen die het beste van zichzelf geven: natuurlijk al de zorgkrachten, in de ziekenhuizen, in de woonzorgcentra, ambulance, enz. Maar ook onze eigen medewerkers op de gemeente, onze politiemensen, diegenen die werken in bedrijven die blijven doorgaan, afvalophalers, …Diegenen die zich in korte tijd hebben moeten omschakelen naar thuiswerk. Dank aan de onderwijskrachten die de opvang blijven verderzetten tijdens de paasvakantie. En aan die tweehonderd vrijwilligers die we dankzij EssenHelpt bijeen hebben gebracht!

Vele honderden Essenaren krijgen een telefoontje, we werken nauw samen met de zorgverstrekkers, we proberen zo goed mogelijk iedereen te informeren. Op korte tijd is er veel gebeurd. Dankzij honderden Essenaren!

Het wordt goed weer, maar nu moeten we allemaal samen verantwoordelijkheid tonen. Volhouden! Ervoor zorgen dat zo weinig mogelijk mensen geïnfecteerd raken. Want het is venijnig. Ook in Essen, en ik denk dan heel speciaal aan diegenen die ziek zijn, hun families die veel angst doorstaan. Dus ook bij goed weer: blijf thuis!

Even kort nog enkele zaken:
-Essen is een grensgemeente. Nu pas merken we hoeveel Essenaren met Nederland vervlochten zijn. En omgekeerd. De maatregelen maken het soms niet gemakkelijk, maar laten we er ons wel aan houden! Aan de twee kanten! En laat ons niet naar elkaar toe schelden! Integendeel, laat ons van elkaar leren!
-Hebben jullie nog goede ideeën voor de volgende weken? Hoe houden we Essen leefbaar? Hoe blijven we een (digitale) Kom Bijeen Gemeente? Creatieve zielen: sta op!

Blijf gezond!

Gaston

Facebook120
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!