Laatste nieuws:
Eerste gemeenteraadsvergadering van 2017 een feit

Eerste gemeenteraadsvergadering van 2017 een feit

Het lijkt misschien nog ver, maar in oktober 2018 zijn het weer gemeenteraadverkiezingen, ook in de gemeente Essen. De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in onze gemeente en verantwoordelijk voor veel beslissingen die worden gemaakt. Natuurlijk zijn er nog bestuurlijke lagen die ook invloed kunnen uitoefenen, maar op lokaal niveau zijn er toch ook een hoop besluiten gemaakt in de raad, waar wij als inwoners het effect van ondervinden. Voor Noordernieuws een reden om het politieke reilen en zeilen te gaan volgen.

Op dinsdag 31 januari was de eerste gemeenteraadsvergadering van dit jaar een feit. Bijna de voltallige raad was aanwezig, slechts één raadslid had zich afgemeld.

Op de agenda stonden deze avond een 14-tal punten, waarbij nog een aantal punten, na het bepalen van de oorspronkelijke agenda, waren toegevoegd. Zoals de verlenging de vervanging van een OCMW-raadslid, die wegens medische redenen haar mandaat al even niet kon uitvoeren. Ook zaken als de begroting van de bibliotheek, een kunstwerk op Essen Hoek en infrastructurele besluiten, zoals de heraanleg van Over D’Aa op Essen Horendonk en het vernieuwen van de dakgoten van enkele gemeentegebouwen.

Eén van de punten die nog was toegevoegd aan de agenda, ging over stamceldonoren. Waar er wel veel bekend is over bloed- en plasmadonoren blijkt dit onderwerp niet zo bekend te zijn. Een goed punt dat ook dit werd besproken in de gemeenteraad.

Het moge duidelijk zijn dat er betrokken mensen zitting nemen in de gemeenteraad, mensen die hun best doen om van Essen een leefbare en bruisende gemeente te maken. Door het voortaan bijwonen van deze vergaderingen door Noordernieuws, kunnen we u een mooi inzicht geven in wat er allemaal leeft in onze mooie gemeente. Bovendien zullen we ons verdiepen in de bestuurlijke lijnen, zodat we daar inzicht in kunnen geven en ook wat de effecten hiervan zijn op de bewoners van Essen.

VL

Facebook2
Twitter
Follow Me
Tweet