Laatste nieuws:
Een mooie muziekmiddag met Benegrenska en gasten

Een mooie muziekmiddag met Benegrenska en gasten

Aanstaande zondag, 28 januari, klinkt in zaal De Toekomst in Achtmaal (NL) weer gezellige Böhmische en Moravische muziek. Onze eigen regionale muziekkapel Benegrenska uit Essen e.o. houdt dan namelijk weer haar Nieuwjaarsconcert. Dit jaar ontvangen zij de twee geweldige kapellen Flamincanka en Štěsti. Om 13:15 opent Benegrenska zelf deze gezellige muziekmiddag. Zij zullen, onder leiding van kapelmeester Gerard Peeters, de aanwezige bezoekers trakteren op een mooi en gevarieerd programma. In dit programma zijn ook de muziekwerken die zij gekozen hebben om op 17 maart bij de VLAMO kapellenwedstrijd in Tienen (B) te spelen.

Flamincanka en Štěsti

Na Benegrenska is het de beurt aan Flamincanka. Deze Oudsbergse blaaskapel is de Belgisch kampioen van 2022 en mocht daarom in 2023 deelnemen aan de Europese kampioenschappen in Stuttgart. Daar hebben zij in de Mittelstufe een eerste prijs in de wacht gesleept. Een geweldige prestatie! Flamicanka is een relatief jonge blaaskapel en zij hopen met hun uitstraling en speelse repertoire meer jongeren in Nederland en België aan te moedigen om blaasmuziek te spelen. Na Flamincanka is het podium voor Blaaskapel Štěsti uit Boxmeer. Trompettist Andy Marti en klarinettiste Kim van de Voort zijn samen met een groep enthousiaste muzikanten deze kapel in 2008 gestart. Štěsti is regelmatig te gast bij andere evenementen en kapellen en dit jaar heeft Benegrenska de eer om hen te ontvangen.

Een mooie muziekmiddag met Benegrenska en gasten 2

Geweldige muziek

De muziek die de kapellen spelen is ontstaan uit de Duitse, Oostenrijkse en Tsjechische volksmuziek en is absoluut geen hoempapa of après-ski muziek. Deze muziek wordt bij jongeren in Oostenrijk en Tsjechië steeds populairder. Het meest in het oog springend is het jaarlijkse Woodstock der Blasmusik, dat met 50.000 bezoekers in vier dagen een geweldig evenement is. Benegrenska, Flamincanka en Štěsti willen in Nederland en België een lans breken en iedereen kennis laten maken met deze uitdagende en onderhoudende muziek. Zij hopen veel luisteraars op de zondagmiddag te ontvangen, vanaf kwart voor één is de zaal open en om half zes is de middag helaas ten einde. Voor meer informatie kun je mailen naar ad@benegrenka.eu of je bezoekt de Facebookpagina of website van Benegrenska.

Praktisch

Waar: Zaal de Toekomst, Pastoor de Bakkerstraat 19, 4885 AK Achtmaal, Nederland
Wanneer: zondag 28 januari, deur open om 12:45, aanvang: 13:15 – 17:15
Inkom: 5 Euro, kaarten bestellen bij Ad@benegrenska.eu of bij de inkom.

Foto’s: Benegrenska

GJ

Facebook102
Twitter
Follow Me
Tweet