Laatste nieuws:
Duizend Vlaamse schoendozen met inhoud uitgedeeld in Costa Rica

Duizend Vlaamse schoendozen met inhoud uitgedeeld in Costa Rica

In november was de jaarlijkse schoendoosactie voor de container die begin december vanuit Essen naar Costa Rica ging vertrekken. Deze zou niet alleen gevuld worden met gebruiksgoederen, maar ook met de schoendozen vol cadeautjes van de leerlingen van diverse scholen, onder andere de lagere school in Sint-Niklaas. De eerste graad van het middelbaar van het College deed vorig jaar voor het eerst ook aan deze actie mee. Broeder Willy reisde de container na en was op 24 december bij het uitdelen van de schoendozen aanwezig.

“We begonnen om half zes ‘s morgens om alles klaar te zetten, maar om half vijf stonden er al kinderen te wachten,” vertelt Broeder Willy, “we zijn om acht uur begonnen met het uitdelen van de dozen en om drie uur ’s middags was alles op. Van tevoren hadden we gezorgd dat de inhoud van de schoendozen gecontroleerd was, zodat ieder kind evenveel kreeg. Kinderen tot drie jaar kregen snoep en een speelgoedje, kinderen van vier tot twaalf, dertien jaar kregen een schoendoos plus snoep en schrijfgerief. In totaal zijn er 1434 kinderen geweest en hebben we 1800 waterijsjes uitgedeeld.”

Broeder Willy
Broeder Willy

Het waren niet alleen kinderen uit de directe omgeving: “Sommige kinderen met hun ouders kwamen zelfs uit San José, dat ligt vierhonderd kilometer verderop! Het was geweldig al die stralende gezichtjes te zien, het is soms het enige cadeautje dat ze krijgen. Vroeger gingen we met de jeep naar de buitenwijken van Cahuita om dozen uit te delen. Maar sinds een paar jaar komt er zoveel volk op af, dat dat niet meer nodig is. Dit jaar wordt het tiende jaar dat we dit mogen doen.”

Dit jaar doet Broeder Willy al 35 jaar missiewerken voor de Redemptoristen Vlaanderen en stuurt hij containers met huisraad, kleding en nog veel meer naar landen over de hele wereld. Om een idee te geven: in 2016 werden er 38 containers verzonden met een totaal van 385.812 kilo aan goederen, naar onder andere Costa Rica, Filippijnen, Congo, Roemenië, Oekraine, Nigeria, Gambia, … Om deze goede werken te kunnen blijven doen, is er permanent behoefte aan huisraad, potten en pannen, kleding, speelgoed, schoolgerief, verzorgingsproducten, …
Misschien hebt u nog spullen in goede staat die u weg wil doen en die u graag aan de missiewerken van de Redemptoristen gunt. Neem dan contact op met Broeder Willy, zijn telefoonnummer is: 0495 – 777 626, vanuit Nederland 0032 495 777 626. Financiële bijdragen zijn natuurlijk ook altijd welkom. Die kunt u storten op:
IBAN BE08 3200 3769 8213, BIC: BBRUBEBB ten name van Willy Mosselmans.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook43
Twitter
Follow Me
Tweet