Het ontbijt wordt vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Velen beginnen bovendien de werkdag met een ontbijt aan hun bureau. Sommigen houden het bij een potje yoghurt, anderen hebben bij wijze van spreken een heel buffet mee. Maar is dat wel een goed idee?
Zoals over zoveel dingen bestaan over ontbijten op het werk heel wat ongeschreven regels. Om je te helpen, zetten we drie van die regels op een rij.
Hou het sober
Ben je intussen niet wat te oud voor gekleurde muizenstrontjes of een koffiekoek in de vorm van een paashaas? Stick to the basics, zoals een boterham met smeerkaas. Dat is veel professioneler. Idealiter kies je voor een voedzaam ontbijt dat bestaat uit eiwitten, koolhydraten en vetten. Griekse yoghurt met granola en een stuk fruit, bijvoorbeeld.
Eet niet te veel
Je maag rammelt en knort maar een vracht boterhammen gulzig naar binnen spelen, maakt geen positieve indruk. Beperk je tot een tweetal stuks, zo krijg je niet de naam een slokop te zijn. Te weinig eten is echter ook geen goed idee want dan krijg je veel te snel opnieuw honger. Het is de bedoeling om na je ontbijt drie uur verder te kunnen zonder naar een (ongezonde) snack te moeten grijpen.
Wees discreet
Ga niet het hele kantoor rond met je ontbijtvoorraad. Wedden dat één van je collega’s er niet aan kan weerstaan om je wat van dat lekkers af te snoepen? Een beter plan is om af en toe een “kantoorontbijt” met alle collega’s samen te organiseren. Zo doorbreek je de dagelijkse sleur en begin je de werkdag op een leuke manier. Het is bovendien een goede gelegenheid om mensen samen te brengen en de groepssfeer te bevorderen.
Bron: Jobat.be
Foto: PixaBay