Feestelijke opening buurtspeelpleintjes Essen - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_5080

Drie buurtspeelpleintjes feestelijk geopend

De gemeente Essen wil de komende jaren heel wat buurtspeelpleintjes verbeteren, met een gemiddelde van drie per jaar. Vanmiddag was de feestelijke opening van de speelpleintjes in Smeyerspad, De Hondsberg en De Voorspoed.

Buurtspeelpleintjes feestelijk geopend - Essen - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_5079
Vlnr Kim, Elina, Arno en Dries
Dankbaar project

“In de verschillende wijken worden de speelpleintjes verbeterd”, vertelt jeugdschepen Arno Aerden. “Niet elk speelplein hoeft opgeknapt te worden, maar er zijn ook wijken, zoals de Matexi- en Schilderswijk, waar er nog geen zijn. Het initiatief ging uit van het schepencollege en samen met Kim, Dries en Elina hebben we onze schouders onder dit dankbare project gezet.”

Buurtspeelpleintjes feestelijk geopend - Essen - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_5102

Superfeestelijk gebeuren

Selena Adriaenssens mocht het lint doorknippen en heel wat kinderen maakten enthousiast gebruik van de nieuwe speeltoestellen, namelijk een duikelrek, een combinatieschommel met nestschommel, een wiebelbrug en een wip. Er was allerlei lekkers voorzien, voor zowel de kinderen als de (groot)ouders. In combinatie met het prachtige weer was het een superfeestelijk gebeuren!

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!