Laatste nieuws:
Digitaal inschrijven voor nieuwe school verloopt vlot

Digitaal inschrijven voor nieuwe school verloopt vlot

Maandag 13 mei sloten de gemeentebesturen van Brasschaat en Schoten de aanmeldingen voor het secundair onderwijs af. Wie volgend jaar wil starten in een school van het secundair onderwijs in één van de beide gemeente moest zich tijdig registreren.Alle ouders werden ondertussen op de hoogte gebracht of hun kind al dan niet een ticket tot inschrijving in een school naar keuze via het aanmeldsysteem toegewezen kreeg. Vorig jaar kregen zo’n 86% van de jongeren hun toegangsticket naar hun school van eerste keuze. Dit jaar is dat 79%. Ongeveer 19% (341 leerlingen) kreeg nog geen school toegewezen.

  • 79,4 % kan naar de 1e schoolkeuze
  • 1 % kan naar de 2e schoolkeuze
Transparant

“Voor ouders is het digitaal aanmelden éénvoudiger en transparanter. Door een capaciteitstekort kunnen niet alle leerlingen terecht in hun voorkeurschool. Investeren in passende onderwijsplaatsen is daarom brandend actueel. Een bewijs dat dit een belangrijk punt op de politieke agenda blijft. Daar wil ik zeker voor blijven ijveren. Vanaf 10 juni vervalt de voorrang die toegewezen werd waardoor nieuwe plaatsen vrijkomen. Op die manier kunnen jongeren die geen school toegewezen kregen en die op de wachtlijst staan alsnog kans maken op een school om zich in te schrijven”, aldus schepen van Onderwijs van Brasschaat, Inez Ven (N-VA)

Volgende stap

Ouders die een mail ontvingen met het toegangsticket tot inschrijving, moeten hun kind nog wel officieel inschrijven bij hun toegewezen school en dit kan vanaf 14 mei. De school waaraan je toegewezen werd, neemt hiervoor zelf contact met je op. Inschrijven kan tot en met 10 juni.

“Met een 200-tal meer aanmeldingen t.o.v. vorig schooljaar stijgen ook de niet-toegewezen plaatsen. Ouders schrijven zich (terecht en) uit voorzorg in op verschillende aanmeldsystemen. Hierdoor duurt het even voor de volledige puzzel valt. Het wachten op een antwoord is voor deze leerlingen en ouders een zeer zenuwslopende periode. Maar net als vorig jaar zullen alle partners zich voluit inzetten om snel de nodige duidelijkheid en rust te brengen,” stelt Iefke Hendrickx (N-VA) schepen van Onderwijs van Schoten.

Infopunt

Ouders mogen steeds hun vraag of bekommernis mailen naar aanmelden@brasschaatschoten.be. De gemeenten Brasschaat en Schoten zoeken dan samen naar een oplossing.

MLH

Foto: © Freepik

Facebook11
Twitter
Follow Me
Tweet