Laatste nieuws:
https://www.noordernieuws.be/wp-content/uploads/2023/12/De-Lijn-Flex-van-start-in-Brasschaat.jpg

De Lijn Flex van start in Brasschaat

Vanaf 6 januari 2024 wordt het openbaar vervoer in Vlaanderen nog duurzamer, betrouwbaarder en flexibeler. De Lijn gaat, samen met Brasschaat, voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid.

Op drukke routes zet De Lijn in op snellere, meer betrouwbare en frequente bussen en trams. Op plaatsen waar er minder vraag is naar openbaar vervoer, kan je mogelijk gebruik maken van De Lijn Flex.

Wat is De Lijn Flex

De Lijn Flex vervangt op heel wat plekken in Vlaanderen de gekende Belbusjes. In Brasschaat komt het bovenop de bestaande buurtbus. De flexbus biedt mogelijk een oplossing wanneer je je reistraject niet of slechts gedeeltelijk kan afleggen met het vaste openbaar vervoer. Ontdek via de Hoppinreisplanner in de app, de website of de flexbus een oplossing biedt voor jou. Kan je de flexbus nemen binnen jouw reistraject? Boek dan zeker tijdig je rit. Dat kan al vanaf 30 dagen tot 30 minuten vooraf.

Reserveren

Hoe reserveer je een plek op de flexbus? Alle info kan je bekijken op het filmpje op https://www.youtube.com/watch?v=jT_U2zCRN4M of nalezen op de website van De Lijn https://www.delijn.be/nl/content/reisinfo/flex/.
Op de flexbus gelden de vervoerbewijzen en tarieven van De Lijn. De Hoppincentrale is te bereiken via 0800 12 2 12, op weekdagen tussen 6 en 19 uur en tijdens het weekend en op feestdagen van 7.30 tot 15 uur.

Nieuwe haltes

Door de invoering van de flexbus, komen er extra haltes in Brasschaat aan de Henri De Winterlei (Donksesteenweg), aan het Hendrik Luytenplein, aan Kamp Noord (parking Gunfire) en aan de Simonslei ter hoogte van het kruispunt Lage Kaart en Louislei.

Meer info https://www.brasschaat.be/actueel/nieuws/de-lijn-flex

MLH

Foto: © De Lijn

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet