Laatste nieuws:
Kunst en Muziek - De bijzondere hobby van Sammy-Yo Hovingh - (c) Noordernieuws.be 2020 - 204-90

De bijzondere hobby van… Sammy-yo Hovingh!

Kunst en muziek zijn de twee grote passies van Sammy-yo Hovingh (25). Haar passie voor haar muziek zowel als haar kunst zijn niet van elkaar los te koppelen.
Geobsedeerd voor muziek

“Toen ik een jaar of zes was, was ik al geobsedeerd door muziek. Vooral die van Michael Jackson en Queen, waar ik op danste en zong. Daarnaast verzamelde ik ook singels van allerlei artiesten, maar Queen was en is nog steeds mijn favoriet. Zanger Freddy Mercury had iets authentieks. Toen ik negen was ging ik voor het eerst naar zangles, dat wilde ik zo graag, ze konden me niet gelukkiger maken! Bij de eerste les was ik zenuwachtig, maar ik voelde me ook gehoord en ik ben altijd les blijven volgen. Tegenwoordig ga ik wat minder frequent, omdat ik al zoveel geleerd heb en ervaring heb opgedaan.”

Kunst en Muziek - De bijzondere hobby van Sammy-Yo Hovingh- S 3D2

Ecologische voetafdruk zoveel mogelijk beperken

“Mijn andere grote passie is schilderen. Ik schilder op doek en heb een popart-achtige collectie gemaakt. Als zo’n serie af is, begin ik aan een nieuwe collectie. De series die ik maak, betreffen altijd een fase waar ik me in bevind. Mijn laatste serie bijvoorbeeld, is in epoxy en betreft het universum. Ik ben veganist, minimalist en probeer zoveel mogelijk mijn afval te beperken om mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ik besef dat kunst maken ook een impact heeft op onze natuur en dat probeer ik te compenseren met mijn veganistische en minimalistische leefstijl.”

“Ik besef dat kunst maken ook een impact heeft op onze natuur en probeer dat te compenseren met mijn veganistische en minimalistische leefstijl.”

Kunst en Muziek - De bijzondere hobby van Sammy-Yo Hovingh - SY 00E

Mijn dochtertje houdt me met mijn voeten op de grond

“Met zowel mijn muziek als mijn kunst ben ik evenveel bezig, het zijn mijn grootste passies die ik niet kan loskoppelen. Ik heb een dochtertje van anderhalf, die me heel erg met mijn voeten op de grond houdt. Ze zorgt voor mijn ritme en dat ik mezelf niet vergeet als ik met mijn kunst bezig ben.”

Kunst en Muziek - De bijzondere hobby van Sammy-Yo Hovingh - SY 113

Mijn eigen plaat

“Al vanaf mijn kindertijd schrijf ik teksten, ook gedichten en allerlei vormen van expressie. Dat zat er dan in en moest eruit. Vanaf 2014 schrijf ik mijn eigen muziek. Eerst schrijf ik de teksten, daar heb ik dan een bepaald gevoel bij dat me inspireert voor de muziek. Destijds was dat pianomuziek.
Het was altijd al een droom van me om een plaat uit te brengen en in 2014 heb ik de knoop doorgehakt en een nummer uitgebracht op cd, iTunes en Spotify. Dat nummer heette: ‘Out of Line’ waar ik mee op de radio kwam. Het stond ook op Youtube, maar dat heb ik er afgehaald, omdat dat een andere fase van mijn leven was.”

Kunst en Muziek - De bijzondere hobby van Sammy-Yo Hovingh - SY 6CC

Psychologie

“Jammer genoeg raakte ik daarna in een dip en heb ik een tijd niks willen doen, ook niet op kunstgebied. Ik ben toen iets heel anders gaan doen en ben psychologie gaan leren. Dat gaf me goede inzichten om verder te kunnen en de draad weer op te pakken met de kunst en de muziek. Ik begon met kunst, heb een nieuwe collectie gemaakt en ben verder in de muziek gegaan.”

Expressie op alle vlakken

“Mijn eerste singel was pop, maar niet zo modern of hedendaags als nu. Ik wil expressie op alle vlakken en fronten. Dat wat ik voel, dat wil ik ook naar buiten brengen. Als ik iets niet onder woorden kan brengen, teken of schilder ik het. Kan ik het niet schilderen, dan maak ik er een melodie van of zing ik het. Het gevoel moet eruit en dat doe ik op een van die manieren. Ik ga ook workshops geven op het gebied van kunst en lifestyle, daar hoop ik in september mee te kunnen beginnen.”

Kunst en Muziek - De bijzondere hobby van Sammy-Yo Hovingh - SY B12

Enough

“Ik heb weer een tekst geschreven, die van heel diep kwam. In samenwerking met mijn producer, Joes Brands, hebben we die op muziek gezet en een singel gemaakt: ‘Enough’. Deze wordt in mei uitgebracht, hetzij via een label, hetzij in eigen beheer.
Mijn passies bieden mij heel veel vervulling en vreugde. Ze geven me een gevoel van compleetheid en ongenuanceerdheid, van mezelf te kunnen zijn. Het is zo fijn om dat te doen en te kunnen ervaren!”

De bijzondere hobby van Sammy

Website
Facebook
Instagram

NN

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Facebook53
Twitter
Follow Me
Tweet