Laatste nieuws:
Danny Verbiest, bedankt

Danny Verbiest, bedankt!

Dit jaar komt er definitief een einde aan het tijdperk Samson & Gert. Danny Verbiest, de geestelijk vader van Samson, stopte in 2005 en verdween uit de spotlights. Het afscheid van Gert wordt dit jaar groots gevierd, maar Danny lijkt te zijn vergeten.

“Danny Verbiest, Bedankt”

Daarom is de Facebookpagina “Danny Verbiest, Bedankt” opgericht. Via deze pagina kunnen fans een dankbericht sturen aan Danny. Alle berichten worden in een boek opgenomen en aan Danny overhandigd.

Jelger Dees initiatiefnemer

Het initiatief komt van de Nederlandse kinderfilmmaker Jelger Dees, bekend van de ‘Jelger De Goochelaar’ films. Hij vertelt: “Samson en Gert zijn jeugdiconen. Dat Gert een mooi afscheid krijgt is prachtig, maar de grondlegger van Samson verdient ook een blijk van waardering. Danny is de man die Samson een stem gaf en een ziel. Zonder Danny had Samson nooit bestaan.” Wat drijft Jelger om dit te doen? “Samson & Gert veroverden mijn kinderhart. Ze hebben me zoveel moois gegeven. Daarom voelt het als een plicht om iets terug te doen. Met name voor Danny, omdat hij in de vergetelheid dreigt te raken. Toch ben ik er van overtuigd dat vele fans deze man en zijn Samson in hun hart hebben gesloten. Al deze fans roep ik op om massaal mooie verhalen, wensen, bedankjes en persoonlijke herinneringen te delen via de Facebookpagina.” Jelger benadrukt dat het belangrijk is dat de berichten een persoonlijke noot meekrijgen, zodat de verhalen origineel en gevarieerd zullen zijn.

Stuur jouw persoonlijke bericht

Fans kunnen tot 1 februari hun berichten insturen. Ook foto’s ter illustratie van het verhaal zijn welkom. Hoe en wanneer het boek zal worden uitgereikt is nog niet bekend, maar alle volgers van de pagina zullen daarvan op de hoogte worden gehouden.

Bron en foto: Jelger Dees

Facebook49
Twitter
Follow Me
Tweet