Brasschaats project wint internationale award

Brasschaats project wint internationale award

Het IT-project LB365 heeft op 21 augustus de ‘GMIS Government to Government Award’ in de wacht gesleept tijdens de GMIS MEETS-conferentie in Kansas City, USA. GMIS International (Government Management Information Sciences) is de grootste professionele vereniging van overheids-IT ter wereld. Het heeft meer dan 500 aangesloten organisaties zoals steden, provincies, staten en scholen uit heel Amerika en ook nog zes internationale organisaties. Best indrukwekkend dat dit project waar Brasschaat deel van uitmaakt hun aandacht heeft getrokken.

Wat is LB365

LB365 staat voor ‘Lokale Besturen 365’ en is een samenwerking (consortium) tussen maar liefst 36 gemeenten. Samen met de Vlaamse ICT Organisatie (V-ICT-OR) werkt het consortium aan het digitaliseren van administratieve diensten. Denk aan een centraal klantenbeheersysteem en de koppeling met belangrijke databronnen zoals het Rijksregister, KBO en verenigingenregister. Brasschaat was samen met dertien andere gemeenten al sinds de start van dit samenwerkingsproject betrokken.

Veel meer op de planning

Op dit moment gebruikt de Parkgemeente modules voor postregistratie, klachten, meldingen en beleidssignalen, vormingen, waarderingscyclus, contractopvolging, opvolging brandveiligheidsattesten. Maar er staat nog veel meer op de planning, zoals het openen van een evenementenloket, het aanleggen van digitale dossiers, het toekennen van vergoedingen, subsidies en vergunningen. “Deze award is niet alleen een compliment voor onze dienst Organisatie & Ontwikkeling en ICT, maar voor al onze collega’s die betrokken zijn bij dit project. Zonder hen was het nooit gelukt!”, stelt schepen voor digitalisering Bruno Heirman (N-VA) van Brasschaat.

Interview

V-ICT-OR interviewde onlangs de Brasschaatse algemeen directeur Ward Schevernels over dit project. Het volledige interview kan je beluisteren in hun podcast ‘Met V-ICT-OR op de sofa’ via https://v-ict-or.be/nieuws/podcast-v-ict-or-op-de-sofa-ward-schevernels-algemeen-directeur-lokaal-bestuur-brasschaat-1

MLH

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!