Laatste nieuws:
Bedank de ’Control Cruiser‘

Bedank de ’Control Cruiser‘

Iedereen kent ze wel: chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook in Kalmthout blijven we er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. Dat is een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.

Je krijgt nu de kans om de control cruisers in jouw straat te bedanken. Een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) leert dat de meeste chauffeurs zich aan de snelheidslimiet willen houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. De VSV verdeelt 10 000 borden die je aan je raam kan hangen. Zo kan je de control cruisers in jouw straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag. In Kalmthout kan je vanaf woensdag 4 september zo’n bord ophalen bij de dienst mobiliteit in het gemeentehuis. Je kan ook een eigen bord bestellen op www.beloofd.be.

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook18
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. DOMINIQUE MUYSHONDT

    Kalmthoutlaan is de racebaan bij uitstek! Levensgevaarlijk en dat in een straat waar dagelijks verschillende kindjes passeren om naar school of naar de opvang te gaan. Hoog tijd dat onze gemeente daar snel iets aan verandert.