Laatste nieuws:
Basisscholen starten digitaal aanmeldsysteem in Brasschaat

Basisscholen starten digitaal aanmeldsysteem in Brasschaat

Wil je je kleuter of lagere schoolkind volgend jaar inschrijven in een Brasschaatse school? Sommige scholen werken met een digitaal aanmeldsysteem. Dat moet je gebruiken als jouw kind in één van de betrokken scholen wil inschrijven.

Digitale aanmeldingsperiode

Aanmelden betekent dat je vooraf laat weten in welke school of scholen jij je kind zou willen inschrijven. Aanmelden kan nu al voor kleuters geboren in 2022 of ouder. Het tijdstip waarop je je kind aanmeldt heeft geen invloed op de verdeling van de vrije plaatsen. De digitale aanmeldingsperiode voor het schooljaar 2024-2025 loopt van 27 februari (12.00 uur) tot en met 19 maart 2024 (12.00 uur). Nadat alle aanmeldingen zijn gebeurd, wijst het systeem alle kinderen toe aan een school. Dit gebeurt op basis van de eerste keuze die je opgeeft. Als er te weinig vrije plaatsen in die school zijn, zal de wandelafstand van het domicilieadres van het kind tot het officiële adres van de school de toewijzing van de plaats bepalen. Als er dan nog geen uitsluitsel is, beslist het toeval. De volgende Brasschaatse basisscholen werken met het digitale aanmeldsysteem: De Vlinder, GO! Freinetschool Toverbos, GO! Wonderwijs, Gibo-Driehoek, Gibo-Heide, Giko- en Gilo de Kaart, Gibo-Mariaburg, Mater Dei Centrum, Mater Dei MTH (campussen Ploegsebaan en della Faillestraat), Mater Dei Zegersdreef, Mater Dei Driehoek, Openluchtschool Sint-Ludgardis, Sint-Michielscollege basisonderwijs en Steinerschool De Wingerd.

Capaciteitsprobleem

Sommige scholen hebben mogelijk een capaciteitsprobleem. Dat wil zeggen dat verwacht wordt dat het aantal vrije plaatsen voor deze scholen kleiner is dan het aantal aanvragen voor inschrijvingen. Dit is het geval voor GO! Freinetschool Toverbos, Gibo-Mariaburg, Openluchtschool Sint-Ludgardis, Steinerschool De Wingerd en GO! Wonderwijs. Basisscholen De Vlinder, Gibo-Driehoek, Gibo-Heide, Giko- en Gilo de Kaart, Mater Dei Centrum, beide campussen van Mater Dei MTH, Mater Dei Zegersdreef, Mater Dei Driehoek en het Sint-Michielscollege hebben geen capaciteitsprobleem.

Ticket tot inschrijving

Uiterlijk op 19 april weet je of je een plaats hebt in de school van je keuze. Dan ontvang je een ticket tot inschrijving en moet je tussen 22 april tot en met 13 mei de inschijving in de toegewezen school definitief maken. Heb je de aanmeldingsperiode voor het schooljaar 2024-2025 gemist? Vanaf 23 mei 2024 start de vrije aanmeldingsperiode voor de kinderen die niet digitaal werden aangemeld. Dan worden de eventuele open plaatsen verder ingevuld.

Meer info zie https://brasschaat.aanmelden.in/. Op die website vind je ook een link naar een brochure met alle informatie.

MLH

Foto: © Freepik

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet