Laatste nieuws:
Amerikaanse rockvioliste Deni Bonet treedt op in Essen en Kalmthout

Amerikaanse rockvioliste Deni Bonet treedt op in Essen en Kalmthout

Rockvioliste Deni Bonet is in Amerika een bekendheid en heeft zes cd’s op haar naam staan, die allemaal een succes zijn. Deni is een virtuoos als rockvioliste, maar haar opleiding was klassiek.

Muzikaal talent

“Ik was 4 jaar toen ik al piano speelde,” vertelt Deni, “en toen ik 6 was begon ik met piano studeren aan de Juilliard School of Music in New York. Op mijn 8ste speelde ik Griegs Piano Concerto. Mijn moeder was ook zeer muzikaal en speelde viool , maar eigenlijk alleen als we visite kregen. Ze speelde niet van blad, maar alles uit haar hoofd.”

Gestolen viool

“We verhuisden naar Virginia en op mijn nieuwe school ging ik vioollessen volgen. Mijn moeder speelde niet vaak, dus pikte ik haar viool die ze bewaarde onder haar bed. De lerares dacht dat ik al kon spelen, omdat ik een viool had. De lessen waren klassiek en later studeerde ik piano en viool. Ik specialiseerde me in viool en slaagde met het hoogste cijfer: een 10!”

Country & western

“In de zomer tussen mijn 1ste en 2de studiejaar werd ik gevraagd in een country & western bandje te spelen in een pretpark. Die manier van vioolspelen is heel anders dan bij klassiek en dat kwam mijn techniek niet ten goede. Het jaar daarop speelde ik weer tijdens de vakantie in een country & western band, maar omdat ik toen al langer studeerde had dat niet zo heel veel invloed meer. Het was een bloedhete zomer en we hadden zes optredens per dag! Tussendoor zochten we afkoeling in een wild waterbaan en namen bekers mee, waarmee we het water over ons heen gooiden. Doorheen het studiejaar speelde ik in de weekenden in een rock and roll band, terwijl ik in de week klassiek studeerde. Na 4 jaar was ik afgestudeerd en ben meteen overgestapt op rockviool. Naast piano- en vioolspelen heb ik altijd gezongen, maar ik heb geen zangstudie gedaan.”

Mensen gelukkig maken met muziek

“Ik vind het geweldig mensen te entertainen, of het nu in een restaurant of op het podium is (al heeft het podium mijn voorkeur). Ik denk dat dat mijn doel in het leven is. Mensen gelukkig maken met muziek en ze zo af te leiden van hun dagelijkse problemen.”

Bright Shiny Objects

“Mijn 1ste cd bracht ik uit in 2001, vlak na 9/11 en die werd meteen een succes! Mijn 6de cd is net uitgekomen: Bright Shiny Objects. In Amerika werd die geproduceerd door Sony en hier door PIAS.”

Spelen voor Barack en Michelle Obama

“Ik was met de Ierse zanger Mundy op tournee toen hij me vroeg of ik in de White House wilde spelen. Samen met Mundy heb ik toen opgetreden voor Michelle en Barack Obama en vice president Biden. Verder speelde ik in de band van Cyndi Lauper. Samen met haar en de band heb ik de hele wereld rondgereisd en speelden we onder andere op de Chinese Muur. Op een gegeven moment ben ik met mijn eigen carrière verder gegaan. Ik heb mijn songs en muziek altijd zelf geschreven en heb opgetreden in, onder andere, Carnegie Hall (Londen), in een totaal uitverkocht Leap Castle in Ierland en op het dak van de Empire State Building. Ik componeer ook vioolmuziek voor bestaande muziekstukken. Iemand kan zijn song of melodie op MP3 toesturen en ik voeg daar dan de begeleidende vioolstukken aan toe. Ik heb mijn eigen studio aan huis waar ik dat kan doen. Op mijn website www.OverdubStrings.com is daar alles over te vinden.”

Karin van Herck

“Toen ik op tournee was in Engeland en Ierland ben ik via een gemeenschappelijke vriend ik in contact gekomen met Karin Van Herck. Zij is ondertussen een heel goede vriendin geworden en tevens mijn vertegenwoordigster. Zij organiseert de toer in België en Nederland. Ze is een geweldige vrouw!”

Stoofvlees en frites

“Ik vind dat mensen hier veel meer geïnteresseerd zijn in andere stijlen muziek; ze staan er veel meer voor open. Daar word ik gelukkig van en daarom kom ik hier zo graag. Ik plan om eind april hier weer te komen. Ik verblijf dan altijd in De Kerselaer in Essen, dat is altijd weer een verwennerij en het voelt als een soort thuiskomen. En ik weet ook dat ik me in de tussenliggende tijd zal verheugen op stoofvlees met frietjes!”

https://www.denibonet.com/

Beluister hier Bright Shiny Object van de gelijknamige CD.

U kunt Deni live beluisteren bij diverse optredens:
Donderdag 14 september: vanaf 19:00 in Den Haard, Maststraat 41, 2910 Essen
Vrijdag 15 september: vanaf 20:00 in O*KA-Centrum, Kapellensteenweg 234, 2920 Kalmthout
Zaterdag 16 september: deuren open vanaf 19:00, De Berk, Oude Baan 110, 2910 Essen

Kaarten zijn aan de inkom verkrijgbaar.

LW

Facebook134
Twitter
Follow Me
Tweet