Laatste nieuws:
Johnny Tholen - Johnny Otis - Noordernieuws.be 2021 - WA0000u85

Groots afscheid van Johnny ‘Otis’ Tholen

Abrupt kwam het leven van de zo bekende Johnny ‘Otis’ Tholen tot een einde. Johnny, ook gekend als Johnny Pepper, kwam op 20 juli bij een vreselijke aanrijding in Roosendaal om het leven.

Otis Club

Johnny kwam uit Suriname en vestigde zich in Amsterdam, waar hij zijn vrouw leerde kennen. In 1968 startten ze een discotheek in Roosendaal, wat de eerste soultempel van Brabant was. Deze soultempel, ‘Otis Club’, was gevestigd in de Damstraat Het werd een enorm en instant succes en de mensen stonden in de rij om binnen te komen. In 1971 kwam Johnny met zijn gezin in de Maststraat in Essen wonen. Veel mensen herkenden hem om te beginnen aan de Pontiac Grand Prix, waar hij altijd in reed.

Johnny Tholen met zijn vrouw Loes - Johnny Otis - Noordernieuws.be - WA0001s85
Johnny Tholen met zijn vrouw Loes
Tragisch verlies

Het pand naast ‘Otis Club’ werd ook aangekocht, zodat er uiteindelijk negen bars in deze zeer druk bezochte gelegenheid waren. Tragisch genoeg stief zijn vrouw Loes op zeer jonge leeftijd en Johnny bleef achter met drie kleine kinderen. Ondanks dit grote verlies heeft hij zijn zaak toch uit weten te bouwen. Zijn leven ging verder en hij werd uiteindelijk vader van nog vier kinderen, die ook allemaal in Essen op school gingen.

Pepper and Soul

In zijn discotheek ontving hij veel bekende bands, zoals Oscar Harris, Big Fat John Russel, … Een in die tijd onbekend fenomeen. Zelf zong hij als kind al in Suriname, een talent dat hij hier verder heeft uitgebouwd. Hij trad in diverse landen op, ook in Amerika, met zijn band ‘Pepper and Soul’. Daarnaast maakte hij muziek onder de naam ‘Johnny Pepper’, maar in onze contreien was hij vooral bekend als ‘Johnny Otis’.

Actief en jong van geest

Johnny bleef zijn hele leven zeer actief en jong van geest. Zelfs op zijn 85ste sportte hij nog dagelijks in de fitness. Tot een afschuwelijk ongeval een zeer abrupt einde maakte aan zijn rijke leven. De ceremonie werd in besloten kring gehouden, maar de media aandacht voor deze zeer markante man reikte zeer ver. Van de televisiestations en kranten tot zelfs in Suriname.

Prachtig eerbetoon

Met groot verdriet, zang en dans hebben zijn kinderen zijn leven gevierd, getrouw aan de Surinaamse rouwrituelen. Een prachtig eerbetoon voor deze kleurrijke zeer getalenteerde man. Een eerbetoon dat naadloos aansloot bij zijn actieve en veelzijdige leven. Zijn altijd aanwezige lach zal door talloze mensen voor altijd herinnerd worden.

 

‘Have my soul…’

 

NN