Laatste nieuws:
Ballet- en Theaterschool La Danse - Patricia Buijtendijk - (c) Noordernieuws.be - HDB_7329

Afscheid van ballet- en theaterschool La Danse moeilijke beslissing

Het was een moeilijke beslissing voor Patricia en Cor, maar na lang nadenken hebben ze besloten te stoppen met de dans- en musicallessen van La Danse.

Passie, liefde en toewijding

“Met veel passie, liefde en toewijding en een intensieve samenwerking met Cor heb ik 42 jaar ballet- en theaterschoollessen gegeven in Nederland en België”, vertelt Patricia Buijtendijk. “Maar daar komt heel veel bij kijken en daar staan mensen niet altijd bij stil. Niet alleen zijn de tijden heel erg veranderd, ook de betrokkenheid is anders geworden. Daar komt de concurrentie bij die heel erg is toegenomen, van gesubsidieerde verenigingen en andere clubs. Maar ook ouders die op basis van kosten moeten kiezen.”

Ballet- en Theaterschool La Danse - Patricia Buijtendijk - (c) Noordernieuws.be - DCS_2906

Grote uitdaging

“Elk jaar opnieuw begin je met de nieuwe instroom van leerlingen, een periode die grote inspanning vraagt. Maar we hebben veel prachtige leerlingen mogen begeleiden en opleiden. Leerlingen met niet alleen talenten op het vlak van dansen, maar ook van acteren en zingen. Onze jaarlijkse voorstelling was elke keer weer een uitdaging om het nog beter te doen dan het jaar ervoor. Onze laatste uitvoering ‘A Tribute To The Legends’ maakte veel los bij iedereen, ook bij ons. Als laatste voorstelling was het ook een geweldige afsluiting van een fantastische tijd, een periode waar ik mijn hart en ziel in heb gelegd.”

Moeilijke beslissing

“We hadden altijd een vaste kern van enthousiaste en gemotiveerde leerlingen, leerlingen die ons ook motiveerden en dreven. Deze groep zit in ons hart en dat maakte de uiteindelijke beslissing om te stopen heel moeilijk. We hopen ook dat ons besluit niets zal afdoen aan hun liefde voor theater. Dat ze met dezelfde, en misschien nog meer liefde, verder gaan met dat wat ze zo goed doen: dansen, acteren en zingen.”

Geweldige steun van leerlingen, ouders en vrijwilligers

“Het moge duidelijk zijn dat we nooit zulke geweldige voorstellingen hadden kunnen geven zonder de niet aflatende steun van onze leerlingen, ouders en vrijwilligers. Het is altijd een enorme organisatie waar ongelooflijk veel bij komt kijken, op alle mogelijke vlakken. La Danse heeft jaren mogen rekenen op de steun van Annemie, Elvira, Sarah, Werner, Cindy, Werner, Leentje, Ann, An en Beau. We willen terug kunnen blikken op al die mooie herinneringen. Daarom zullen we een video- en fotoherinnering op facebook plaatsen, om samen met iedereen te kunnen genieten van al die bijzondere momenten.”

Eigen muzikale producties

“Wij gaan verder met onze grote liefde voor het theater en muziek, wat we tot uiting zullen brengen in het uitvoeren van onze eigen muzikale producties. De voorbije jaren zullen we koesteren en we zijn al onze leerlingen en hun ouders dankbaar voor die prachtige tijd, waar we altijd met dankbaarheid en liefde op terug zullen blijven kijken!”

NN

Facebook108
Twitter
Follow Me
Tweet