Laatste nieuws:

Aanslagen in Parijs, hoe ziek kun je zijn?

De wereld is opgeschrikt na de aanslagen in Parijs van gisteravond. Of moet ik zeggen WEER opgeschrikt, want uit naam van het islamitische geloof hebben we te maken met de ene gruwel na de andere. Ik scheer hierbij echt niet alle moslims over één kam, verre van. Maar ook de vreedzame moslims, die mijlenver van deze gestoordelingen afstaan, zullen hier op aangekeken worden.
Want veel mensen zijn het beu, die complete intolerantie tegenover andersdenkenden en de eis dat wij ons aan moeten passen.
Natuurlijk werden de aanslagen door IS opgeëist, dat lag voor de hand. Net zoals de ramp met het Russische vliegtuig dat in de lucht ontplofte: bom aan boord. Dan hoef ik Charlie Hebdo niet eens te noemen, die aanslagplegers zouden dan weer van Al Qaida zijn. Maar allemaal uit naam van Allah, gezien de kreet die bij deze aanslagen werd geuit: Allahoe Akbar (God is groot)
En dit uit wraak voor de bombardementen die zijn uitgevoerd op Syrië en Irak. Nou vraag ik me in alle oprechtheid af, wat deze zieke geesten nu eigenlijk verwachten. Dat ze hun gang kunnen gaan, lekker overal de boel overnemen, met veel geweld natuurlijk? Zij mogen dat wel, want Allah is groot en dat heel Europa onder de knoet van IS komt te liggen? Alle vrouwen in burka, die het huis niet uit mogen, alleen kinderen de wereld inwerpen en sloof en slaaf van de man zijn? De mannen met een baard in soepjurken, die vijf keer per dag moeten gaan bidden tot een god die niet hun god is?

Lieve's column

Dat moet allemaal gelaten geaccepteerd worden, tegenacties zijn kwalijk en worden vergolden met bloedvergieten.
De gedachtengang dat je niet zomaar mensen kunt gaan onderdrukken, schijnt niet in hun armzalige geest op te komen. Dat roept weerstand op en haat. Die haat creëren ze zelf en diezelfde haat zal zich ook richten op de onschuldige aanhangers van de islam, die alleen maar vrede uit willen dragen.
Asielzoekerscentra worden extra beveiligd in verband met mogelijke wraakaanslagen. Aanslagen die zich gaan richten op vluchtelingen, die juist aan dat geweld ontsnapt zijn. Maar die ook op hun beurt weer agressie over zich afroepen vanwege hun exorbitante eisen: ze willen geld krijgen voor hun telefoon, ze willen een televisie krijgen, ze willen een uitkering krijgen, krijgen, krijgen, krijgen. In een eerdere column schreef ik al over het eisgedrag dat kennelijk bij deze groep hoort en de ambetante, kinderlijke reacties als ze hun zin niet krijgen.
Frankrijk heeft de grenzen gesloten en laat dit nu iets zijn waar de bevolking en bepaalde politieke partijen al lang om vragen. Wie garandeert mij dat deze, gelukkig omgekomen, psychopaten niet zijn meegekomen in die enorme stroom vluchtelingen? Van tevoren al getraind om deze machtswellustelingendaden uit te voeren? Het moge duidelijk zijn dat ze hulp kregen vanuit Frankrijk zelf. Want IS aanhangers wonen niet alleen in Syrië. Wie zijn die helpers? Wiens zoon of dochter? De vriendelijke man die naast u woont of de eigenaar van de pita zaak? Of misschien wel die leuke, blonde, sportieve jogger die u iedere dag voorbij ziet komen. Het zijn niet alleen mannen met soepjurken en een baard. Nee, maar ze zijn wel in mijn optiek allemaal zwak van geest. Want wie zich laat ronselen om onthoofdingen, aanslagen en moorden te plegen, is niet goed bij zijn hoofd.

Lieve Wiesda

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet