Laatste nieuws:
69e editie Hel van de Pin voor het laatst op asfalt Plantagebaan

69e editie Hel van de Pin voor het laatst op asfalt Plantagebaan

De plannen voor een compleet nieuwe inrichting van de Plantagebaan betekenen dat de Hel van de Pin deze zomer voor de laatste keer op dit asfalt wordt verreden. Op dinsdag 6 augustus beuken bevlogen amateurs en oud-profs weer op de pedalen voor de winst van de koers in de Wouwse Plantage.


Het is de 69e editie van het jaarlijkse wielerfestijn. Na het succes van vorig jaar is er opnieuw een damescompetitie in ‘groep 6’ – de wedstrijd met 25 ronden.

Voor de jeugd staat de Dikke Banden Race op het programma, onderdeel van het Wielertalent van Roosendaal. Een competitie speciaal voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar, waar ook in de Wouwse Plantage punten voor te verdienen zijn.

Vanzelfsprekend zijn er weer premies voor de sprinters op de ‘boulevard’ van de Hel van de Pin: de Plantagebaan. Hier verzorgt De Commerce Kruisland traditioneel het entertainment met een keur aan artiesten en dj’s. Vanaf 13.00 uur strijden de renners om de sportieve prestaties neer te zetten. Zonder versnellingen en clips op de pedalen, koersen zij onder meer over de onverharde en stoffige Kolenbaan!

Programma
  • 13:00 uur, Jeugd 8 t/m 12 jaar
  • 13:25 uur, Jeugd 13 t/m 17 jaar
  • 14:00 uur, Dames 18 jaar en ouder
  • 14:25 uur, Heren 36 jaar en ouder
  • 15:05 uur, Spektakelrit
  • 15:45 uur, alle leeftijden
Warmdraaien

Het wielerevenement wordt voorafgegaan door de jaarlijkse braderie en toertocht in de Wouwse Plantage op zondag 6 augustus. Tijdens de toertocht fietsen deelnemers zo’n 55 kilometer onder begeleiding (voor basisschoolkinderen is er korte route van 15 kilometer). Deelname is gratis, voor €15.00 genieten deelnemers van een verzorgde barbecue. Aanmelden voor de toertocht (uiterlijk 30 juli) via info@hoevekestijn.nl o.v.v. Toertocht. Deze middag staat er een groot scherm om live mee te kijken naar de Olympische wegwedstrijd.

Bron en foto: Hoevekestijn

Facebook3
Twitter
Follow Me
Tweet