Laatste nieuws:
Hel van de Pin start met grootste deelnemersveld ooit

Hel van de Pin start met grootste deelnemersveld ooit

Meer dan 300 deelnemers verschijnen dinsdag 8 augustus aan de start van de Hel van de Pin in de Wouwse Plantage. Daarmee breekt de wielerkoers een record: nog nooit eerder kwamen er zoveel renners in actie. De Hel van de Pin telt deze 68e editie een recordaantal ploegen, en kent voor het eerst een damescompetitie in ‘groep 6’- de wedstrijd met 25 ronden.

Verwachtingen ruimschoots overtroffen

Waar de organisatie hoopte op zo’n tien dames aan de start, zijn die verwachtingen ruimschoots overtroffen. Maar liefst 25 vrouwen strijden mee, onder wie Demi de Jong, Rosalie de Wolf, Claudia Jongerius en andere (voormalig) profrensters. Ook de komst van nieuwe ploegen, zoals Van der Valk en een ploeg uit de Zegge, zorgt voor een recordaantal deelnemers aan de start op de Plantagebaan. Fietsploeg Pins Verzet rijdt een thuiswedstrijd en zorgt met 60 renners voor bijna een kwart van de deelnemers. De Heltrappers komt met maar liefst 4 ploegen aan de start en gaan voor de overwinning.

Hel van de Pin start met grootste deelnemersveld ooit3

Onder die deelnemers is niet, zoals eerder aangekondigd, Steven de Jongh. De voormalig wielrenner en huidig ploegleider voor Lidl-Trek stapt door een blessure tijdens een trainingssessie in Andorra niet op, Bart Voskamp is zijn vervanger. Ook Moreno Hofland moet waarschijnlijk verstek laten gaan wegens ziekte. Uiteraard zijn de winnaar van vorig jaar veldrijder Kelvin Bakx en vertrouwde gezichten als ‘Snelle Jelle’ en Ward Bogaerd wél van de partij.

Hel van de Pin start met grootste deelnemersveld ooit2

Dikke Banden Race

Voor de jeugd staat de Dikke Banden Race op het programma, onderdeel van het Wielertalent van Roosendaal. Een competitie speciaal voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar, waar ook in de Wouwse Plantage punten voor te verdienen zijn.

De Hel van de Pin betekent ambiance op de Plantagebaan. Hier verzorgt De Commerce Kruisland traditioneel het entertainment met een keur aan artiesten en dj’s. Vanaf 13.00 uur strijden de renners om de sportieve prestaties neer te zetten. Zonder versnellingen en clips op de pedalen, koersen zij onder meer over de onverharde en stoffige Kolenbaan!

Programma:

• 13:00, Jeugd 8 t/m 12 jaar
• 13:25, Jeugd 13 t/m 17 jaar
• 14:00, Dames 18 jaar en ouder
• 14:25, Heren 36 jaar en ouder
• 15:05, Spektakelrit
• 15:45, alle leeftijden

AT

Facebook68
Twitter
Follow Me
Tweet