Laatste nieuws:

6 tips om voldoende licht te creëren rondom je woning

Nu de zomer eraan zit te komen, willen we ons goed voorbereiden op de warme avonden. Door je buitenverlichting te vernieuwen, blijven de zomeravonden nog langer duren. Helaas kunnen veel opties voor buitenverlichting het moeilijker maken om na zonsondergang te zien vanwege verblinding en slechte plaatsing. Lees verder en ontdek hoe je alles rondom je huis goed kunt verlichten met behulp van zes veelgebruikte functies voor buitenverlichting.

  • Trapverlichting

Sommige trapverlichting schijnen zonder onderscheid licht in alle richtingen, ook in je ogen. Dit maakt het moeilijker om de treden te zien en dus gevaarlijker. Deze afgeschermde deklichten met nieuwe paal doen het veel beter om het licht naar beneden op de trap te richten en niet in je ogen. Voor een nog betere verlichting duwen lineaire LED-stripverlichting onder de traptreden het licht naar beneden op de treden en houden de focus op de juiste plaats. Eventueel kun je dit ook doen met behulp van inbouwspots buiten.

  • Padverlichting

Een uitnodigende voortuin begint met een stijlvol pad dat je naar binnen trekt. Hoe lager bij de grond je padverlichting kunt plaatsen, hoe minder ze verblinden. Veel straatverlichting is ontworpen om er goed uit te zien, maar niet om een ​​pad effectief te verlichten. Een geweldige manier om straatverlichting laag bij de grond te houden, is door LED-stripverlichting toe te voegen. Voor een meer traditionele uitstraling verbergen straatverlichting met koepels de lampen aan het zicht en richten ze het licht naar beneden. Dit vermindert de lichtvervuiling en brengt licht daar waar je ogen dit het meest nodig hebben: direct op het pad.

  • Lantaarns

Vermijd bij het kiezen van lantaarns helder glas en zichtbare kaarsvormige lampen om verblinding te helpen verminderen. Ga voor matte tinten en richt de armaturen naar beneden, zodat er extra licht op de vloer valt. Overweeg ook om dimmers toe te voegen of lampen met een laag wattage te gebruiken om een ​​gastvrije sfeer te creëren.

  • Hanglampen

Net als lantaarns moeten hanglampen boven de deur ofwel kale lampen volledig vermijden, ofwel lampen en dimmers met een laag wattage gebruiken. Vertrouw nooit op lantaarns en hanglampen voor je belangrijkste bruikbare licht, omdat deze de iris van je oog kunnen vernauwen en het nog moeilijker maken om in het donker te zien. Gebruik doorschijnend glas in armaturen, zoals melkglas of amber mica. Een sterk afgeschermd armatuur zal ook werken, vooral als het licht naar beneden richt.

  • Inbouwspots

Standaard led inbouwspots voor binnen zijn over het algemeen geen goede keuze voor buiten, omdat hun brede lichtverdeling zorgt voor meer verblinding. Gebruik in plaats daarvan diep verzonken downlights waarbij de lamp of lichtbron in het plafond is verborgen. Door dimmers toe te voegen, kun je de veranda voldoende verlichten.

  • Spotlights

Veel spotlights en veiligheidslampen maken het moeilijker om te zien, omdat het licht dat ze uitstralen vaak rechtstreeks in je ogen is gericht, wat goed kan zijn voor het vangen van inbrekers, maar niet voor iemand anders. Probeer in plaats daarvan de spotlights op de kenmerken van je huis te richten, zoals metselwerk, lijstwerk en dakranden. Dit zorgt voor licht dat ons een veilig gevoel geeft zonder dat onze gasten zich onwelkom voelen.