Laatste nieuws:
Wuustwezelse jeugdredactie laat van zich horen op Kinderklimaattop UNICEF België

Wuustwezelse jeugdredactie laat van zich horen op Kinderklimaattop UNICEF België

Op maandag 13 november zaten de kinderen van de Wuustwezelse jeugdredactie niet achter de schoolbanken, maar wel op de Kinderklimaattop in Brussel. Samen met ongeveer honderd andere kinderen uit heel België deden ze hun zegje over het klimaat. Schepen van jeugd Ilke Pompen (CD&V) vergezelde hen in Brussel.

Unicef België organiseerde voor de allereerste keer deze Kinderklimaattop in het museum voor Natuurkunde in Brussel. De kinderen van de jeugdredactie van Wuustwezel waren alvast razend enthousiast dat zij mochten deelnemen. “Ik vond het echt super cool dat wij naar de Kinderklimaattop mochten”, aldus Kato (10 jaar).

Wuustwezelse jeugdredactie laat van zich horen op Kinderklimaattop UNICEF België2

Enthousiasme en bruisende ideeën

Met een stevige dosis enthousiasme en bruisende ideeën stapten ze de trein op richting hoofdstad. Ze hadden zich dan ook goed voorgereid tijdens de laatste redactievergadering afgelopen woensdag. Ook de echte (volwassen) experten die binnenkort naar de klimaatconferentie van Dubai gaan, zakten af naar de Kinderklimaattop. Maar deze keer namen niet zij het woord, wel de kinderen. Ditmaal hadden de jongsten het eens voor het zeggen.

Wuustwezelse jeugdredactie laat van zich horen op Kinderklimaattop UNICEF België3

Leerrijk

Alex (9 jaar): “Het was heel leerrijk. In de voormiddag hadden we een workshop met kinderen van andere scholen. Dat was echt interessant omdat je kon luisteren naar de ideeën van andere kinderen. Daar zaten ook echt goede ideeën bij!” Minder papier verspillen, meer natuur en leefruimtes voor dieren, inzetten op groene energie, tweedehands kopen… Er werden heel wat ideeën uitgewisseld die de experten van de federale overheid gretig neerpenden.

Wuustwezelse jeugdredactie laat van zich horen op Kinderklimaattop UNICEF België4

Klimaatdroom

Feline (11 jaar): “Mijn klimaatdroom is dat mensen zich meer bewust zijn van het klimaat en van wat hun acties teweeg brengen. Het was dan ook leuk dat Karrewiet er was, zodat meer mensen weten wat ze kunnen doen voor het klimaat.”

Geslaagde dag

De klimaatdromen van de kinderen spraken alleszins boekdelen. Er moet iets gebeuren, vinden de kinderen van de jeugdredactie: “Ze zeggen vaak dat ze veel gaan doen voor het klimaat, maar dat doen ze niet altijd.” Een geslaagde dag dus. En dat ze tijdens de middag ook nog eens tussen de dinoskeletten konden rondlopen in het museum was een leuke extra.

Bron en foto: lokaal bestuur Wuustwezel

Facebook7
Twitter
Follow Me
Tweet