Laatste nieuws:
Verlenging afslagstrook Smalleweg richting Antwerpen

Verlenging afslagstrook Smalleweg richting Antwerpen

Tussen de A12 en de Smalleweg ligt een opslagplaats voor zand. Port of Antwerp-Bruges zal vanaf dit jaar intensiever gebruikmaken van deze zandstock voor grote infrastructuurprojecten. De A12 doet daarvoor dienst als aanleverroute. We verlengen de afrit Smalleweg richting Antwerpen, zodat het vrachtverkeer komende van de snelweg meer ruimte heeft om in alle veiligheid af te remmen en op een comfortabele manier haar bocht te nemen.

Timing en impact?

Weekend- en nachtwerk in augustus 2023, afrit wordt afgesloten
-De werken vinden plaats tijdens het weekend van vrijdagavond 4 tot maandagochtend 7 augustus en van vrijdagavond 11 tot maandagochtend 14 augustus, telkens van 20.00 tot 05.00 uur. Daarnaast wordt ook gedurende twee nachten gewerkt: woensdagnacht 9 en donderdagnacht 10 augustus, telkens ook van 20.00 tot 05.00 uur.
-Afrit Smalleweg zal doorlopend afgesloten zijn van 4 tot 14 augustus, dat is dus inclusief de periode tussen de weekends. Er loopt een omleiding via de R2 afrit 13 Noorderlaan – N180 – Moerstraat – Rode Weel – Poldervlietweg.
-Tijdens de twee weekends en nachten wordt de rechterrijstrook op de A12 richting Antwerpen eveneens ingenomen. Het verkeer passeert de werfzone versmald via de linkerrijstrook. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur op de A12 tijdens de werken en van 90 kilometer per uur in de periode tussen de werkzaamheden. De hinder zal naar alle waarschijnlijkheid beperkt blijven.
-Tijdens de werken geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur op de A12. Wanneer er geen werfactiviteit is maar afrit Smalleweg afgesloten blijft, rijd je maximum 90 km per uur.

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.

Bron: Wegenenverkeer.be
Foto: Pxhere

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet