Update verkeershinder Stationsstraat en Nieuwstraat

Update verkeershinder Stationsstraat en Nieuwstraat

Tussen 21 en 31 augustus krijgt de Stationsstraat en ook nog een stukje Nieuwstraat tot aan de Belfius Bank (in- en uitrit parking) een nieuwe laag asfalt. Bovendien komen er bredere fietssuggestiestroken die doorlopen in de Nieuwstraat tot aan de grens met Nederland en tot aan de Hofstraat.

Planning

De werken duren van maandag 21 tot en met donderdag 31 augustus en dat in twee fases:
Fase 1: de freeswerken op 21 augustus (start zowel aan kerk als aan station) en de asfalteringswerken op 22 augustus (start aan de kerk richting station)
Fase 2: het aanbrengen van wegmarkeringen en de fietssuggestiestrook – van 23 tot 31 augustus (start aan station richting kerk)
Tijdens de freeswerken op maandag 21 augustus rijden er continu vrachtwagens om het oude wegdek af te voeren. Het is dan niet mogelijk om met de auto de werfzone te betreden. Dit geldt ook voor dinsdag 22 augustus tijdens het gieten van pek. Gelieve de weg niet te betreden, zodat het asfalt tijd krijgt om te drogen.

De fietssuggestiestroken worden aangebracht in fases van +/- 500 meter aan beide zijden van de straat en moeten daarna twee dagen uitharden. Zodra de stroken er liggen, kan u hier gedurende twee dagen niet over rijden.

Wat betekent dit voor de bewoners en handelaars van de Nieuwstraat en de Stationsstraat?

-De asfalteringswerken in de Stationsstraat vinden plaats tussen het viaduct en de Belfius Bank.
-Het aanbrengen van de fietssuggestiestrook gebeurt in de Stationsstraat vanaf het viaduct tot aan de Hofstraat en de Nederlandse grens in de Nieuwstraat.
-Tijdens deze tien dagen hebben bewoners met de auto geen of moeilijk toegang tot hun huis of handelszaak. Op het ogenblik van frezen, het gieten van nieuwe asfalt én het aanbrengen + drogen van de fietssuggestiestrook is het niet mogelijk om de weg te betreden. We vragen om de wagen op nabijgelegen parkeerplaatsen of straten te parkeren. In de werfzone moeten fietsers afstappen en het voetpad gebruiken.

Te voet bereikbaar

Handelaars blijven te voet bereikbaar. Bent u een handelaar, dan raden we aan om de leveranciers en klanten op de hoogte te brengen van de aankomende werken. We begrijpen dat dit voor de bewoners, handelaars en alle Essenaren een grote impact heeft. Wegenwerken brengen onvermijdelijk hinder met zich mee. We proberen de werken zo snel en veilig mogelijk te laten verlopen zodat alles snel teruggaat naar het oude bekende. Asfalteringswerken zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij nat weer kan er niet geasfalteerd worden. Bij regenweer schuiven de werken op en verandert de timing

Veilig naar school

We willen dat vanaf 1 september de scholieren terug zo veilig mogelijk naar de schoolbanken kunnen gaan. De bredere fietssuggestiestroken moeten helpen om de snelheid in de Stationsstraat en Nieuwstraat naar beneden te krijgen.

Omleiding

Fase 1: frees- en asfalteringswerken van 21 tot 22 augustus:
-Voor fietsers: via de Kerkstraat, Molenstraat en Hofstraat
-Voor gemotoriseerd verkeer:
o Vanuit het oosten: via de Nollekensstraat en Ringweg
o Vanuit het westen: via de Maststraat, Leemstraat, Heikantstraat, Oude Baan en Beliestraat
Verkeer +3,5 ton: Huybergsebaan, Kalmthoutsesteenweg en Spijker

Fase 2: wegmarkeringen en fietssuggestiestroken van 23 tot 31 augustus
-Tijdens deze fase is het kruispunt Stationsstraat/Kloosterstraat/Molenstraat geopend voor alle verkeer, behalve +3,5 ton.
-De omleidingen zijn dezelfde als Fase 1, behalve dan dat er kan gereden worden via de Molenstraat, Kloosterstraat en Grensstraat.
-In de straten Molenheide en Rodenbachlaan worden de palen verwijderd zodat de bewoners tijdens de werken toegang hebben tot hun straat.

Omleiding voor bussen van De Lijn

Van maandag 21 augustus tot en met donderdag 31 augustus zal Lijn 67 een omleiding volgen.
Lijn 67 richting Essen Station
-Niet bediende haltes: Spijker (105918) – Gemeentehuis (105921) – Bibliotheek (101357) – Kloosterstraat (101359) – Sint-Antoniusstraat (101361) – Station (105929)
-Vervanghaltes: Gemeentehuis (155921) (tijdelijk), Spijker (155918) (tijdelijk), Tuincentrum (101631), Station (155929) (tijdelijk)
De eindhalte ligt op de zijstrook met kasseien aan het Spijker (an de straat Roosbroek)

Lijn 67 richting Kapellen Dorp
-Niet bediende haltes: Station (105929) – Sint-Antoniuskerk (105354) – Sint-Antoniusstraat (101363) – Kloosterstraat (101362) – Bibliotheek (101358) – Gemeentehuis (105919) – Spijker (105917)
-Vervanghaltes: Station (155929) (tijdelijk), Tuincentrum (101632) , Spijker (155917) (tijdelijk),
Gemeentehuis (155919) (tijdelijk)
Onderaan dit bericht vind je de omleidingsroutes van De Lijn als PDF.

Tijdelijke afvalinzamelpunten

De inzameling van huisvuil op dinsdag 22 augustus en van PMD & GFT op dinsdag 29 augustus kan doorgaan, maar hiervoor worden tijdelijke afvalinzamelpunten ingezet. Bewoners brengen de container naar het afvalpunt en halen het na ophaling terug op.

Inzamelpunten

Stationsstraat
-Frans Noldusplein
-Sint-Antoniusstraat (t.h.v. Bagatelle)
-Hemelrijklaan (t.h.v. frituur)
-Molenakkersstraat
-Kammenstraat (parking apotheek)
-Parking Molenheide
-Kloosterstraat (t.h.v. Nachtwinkel)
-Burgemeester Kenisstraat
-Rodenbachlaan (t.h.v. Kringwinkel)

Nieuwstraat
-Kerkeneind (t.h.v. glasbol)
-Doorsteek crèmerie Keuppens naar Carrefour
-Nieuwstraat (t.h.v. Belfius)

Heb je nog vragen of bezorgdheden, contacteer ons dan via openbarewerken@essen.be

Downloads

Omleiding De Lijn richting Essen Station (pdf)
Omleiding De Lijn richting Kapellen Dorp (pdf)

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook20
Twitter
Follow Me
Tweet