Laatste nieuws:
Opgelet voor valse belastingbrieven

Opgelet voor valse belastingbrieven

De Vlaamse Belastingdienst heeft meldingen gekregen van vervalste aanslagbiljetten die momenteel de ronde doen. Het gaat om factuurfraude, waarbij een ander rekeningnummer op het aanslagbiljet staat. Bij een storting komt het geld bij de fraudeurs terecht en is de burger opgelicht. Momenteel circuleren vervalste (papieren) aanslagbiljetten van bijvoorbeeld de verkeersbelasting of de onroerende voorheffing. Vaak vissen de oplichters een papieren aanslagbiljet uit de brievenbus en vervangen ze het door een ander document met volledig aangepaste betaalgegevens.

Wat te doen bij twijfel?

Wie twijfelt aan de echtheid van een aanslagbiljet of een herinnering, kan terecht op de website met betaalinformatie van de Vlaamse Belastingdienst. Wie een valse brief ontvangt, of zelfs betaald heeft, wordt gevraagd klacht in te dienen bij de politie. De belastingdienst wijst op de mogelijkheid om de belastingbrief digitaal te ontvangen via de eBox, wat de kans op fraude beperkt. Toegang tot de beveiligde elektronische postbus lukt alleen na een identiteitscontrole.

Extra controle

Een extra controle kan je doen aan de hand van de rekeningnummers. De meeste Vlaamse belastingen betaalt u op het rekeningnummer BE02 3751 1109 9940, de heffing verkrotting en de heffing ongeschikte en onbewoonbare woningen betaalt u op rekeningnummer BE27 3751 1110 3273.

Bron: PZ Grens
Foto: Pixabay

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet