Open de schatkist van Napoleon Bonaparte!

Open de schatkist van Napoleon Bonaparte!

In juni 1812 ging het enorme leger van meer dan 680.000 van Napoleon op weg naar het Kremlin. Echter, toen de Russen er achter kwam hoe groot het leger was, pasten ze de tactiek toe van de ‘verschroeide aarde’.

Tactiek van de ‘verschroeide aarde’

Bij de tactiek van de ‘verschroeide aarde’ werden waterputten vergiftigd en voorraden weggehaald. Hierdoor braken besmettelijke ziekten uit bij het leger. Uiteindelijk moest het leger terugkeren. Van de triomfantelijke 680.000 soldaten, overleefden er uiteindelijk maar 40.000. De terugtocht was er een van ontbering, ziekte en dood. Maar tijdens die tocht werd de oorlogsbuit, die de soldaten uit het Kremlin hadden geroofd, gekoesterd en letterlijk met het leven bewaakt. Deze buit, die bestond uit diamanten, gouden en zilveren voorwerpen, werd in 1814 op de Kalmthoutse Heide begraven.

Amateurarcheologen roepen jouw hulp in!

Nu is deze kist met ongelooflijk kostbare inhoud opgegraven door een groep amateurarcheologen. Maar het lukt ze niet om het ingenieuze slotensysteem te openen. Op de kist was een stuk koeienhuid bevestigd met een reeks coördinaten van vindplaatsen met aanwijzingen. De amateurarcheologen komen er niet uit en roepen jouw hulp in!

Open de schatkist van Napoleon Bonaparte

Parcours perfect met de fiets af te leggen

De kist staat bij het VVV van Essen. Daar krijg je een lijst met coördinaten die je op je smartphone ingeeft, waar je Google Maps op het geïnstalleerd. Volg de volgorde van deze lijst, die stuurt je in een cirkel, zodat je niet van hot naar her wordt gestuurd. De coördinaten brengen je naar een plek, waar een potje verborgen is. In dat potje zit een ‘logrol’ waar je je naam op zet en de code die je in dat potje zit, teken je over op de lijst achter het betreffende coördinaat. Deze aanwijzingen liggen verspreid op een parcours van 25 kilometer, dat perfect met de fiets afgelegd kan worden.

Open de schatkist van Napoleon Bonaparte2

Binnen half uur de schatkist openen

Zo moet je er twintig vinden en met die codes ga je terug naar het VVV kantoor, waar ze gecontroleerd worden op correctheid. Kloppen ze? Dan krijg de sleutels om te proberen de kist te openen, daar krijg je een half uur voor. Als het lukt, mag je de schat mee naar huis nemen. Wie weet wat je vindt! Goud, diamanten, zilver, hoefijzers? Ben jij de knappe kop die het gaat lukken?
Haal het formulier met de coördinaten bij het VVV, deelname kost €15,- Hoe lang je over de tocht wilt doen, mag je zelf weten. Doe je het in een keer, trek er dan (inclusief openen van de kist) ongeveer 5,5 uur voor uit. De schatkist staat tot 30 september in het VVV kantoor, dus tot die datum kan je de tocht maken en proberen de kist te openen. Na die datum komen de amateurarcheologen de kist weer ophalen. Verbluf ze en open de kist!

Xi*Tings

Foto: Noordernieuws.be

NN

Facebook64
Twitter
Follow Me
Tweet