Laatste nieuws:
Nieuwe, groene speelplaats lagere school Zilverenhoek
Vlnr burgemeester Dirk Van Mechelen, Glenn van Algrocon, Johan van Ambrosia, Annelore Ickx, Dirk Schittecat

Nieuwe, groene speelplaats lagere school Zilverenhoek

Annelore Ickx, directeur lagere school Zilverenhoek in Kapellen, opende vrijdag officieel de nieuwe, groene speelplaats (900m2 ontharding) met plaatsing van de eerste plant door de leerlingen van de leerlingenraad.

Nieuwe, groene speelplaats lagere school Zilverenhoek
Annelore en Frank van Regionaal Landschap Vlaanderen. Zij zorgden voor de subsidie van de ontharding
Hard nagedacht

Er is drie jaar lang door de leerlingen en leerkrachten hard nagedacht over dit groene initiatief. Het vierde leerjaar heeft deze week ook effectief al hard gewerkt om het eerste groen in de grond te steken en er wordt uitgekeken naar verdere vergroening in de komende maanden.

Nieuwe, groene speelplaats lagere school Zilverenhoek

Bewustmaking

Het doel is niet alleen om een groene speelplaats te hebben, maar ook om de kinderen bewust te maken van de schoonheid en het belang van de natuur. Om ze zo veel als het kan te betrekken bij het onderhoud van het groen, zodat ze letterlijk de vruchten van hun werk kunnen plukken. Want in 2024 gaan ze nog een stap verder dan de fruitbomen, dan worden fruitstruiken en andere groene toevoegingen in de moestuin voorzien.

Nieuwe, groene speelplaats lagere school Zilverenhoek2

Feestelijke receptie

De leerlingen maakten ook een toneeltje over de groei van planten en hoe ze ermee om moeten gaan. De grote meisjes van 5 en 6 sloten het geheel af met een dansje en alle 340 leerlingen zongen het lied uit volle borst mee. Nadien werd deze geweldige middag afgesloten met een feestelijke receptie en zelfs het regenweer kon het feest niet tegenhouden!

Nieuwe, groene speelplaats lagere school Zilverenhoek3

Foto’s: © Annelore Ickx

Facebook34
Twitter
Follow Me
Tweet