Laatste nieuws:
Met je digitale vragen naar de bib

Met je digitale vragen naar de bib

Wil je graag een app gebruiken, maar weet je niet goed waar beginnen? Maak je je zorgen om veilig surfen of online betalen? Of misschien heb je problemen met het updaten van je computer? Het zijn vragen waar we allemaal wel eens mee zitten. Gelukkig kan je daarmee terecht in de bibliotheek van Wuustwezel, tijdens het vragenuurtje van Digipunt. Iedereen is er welkom, zonder afspraak.

Het Digipunt-vragenuurtje bestaat al langer in onze gemeente. Vanaf deze maand vindt dit laagdrempelig inloopmoment elke dinsdag plaats in de hoofdbibliotheek van Wuustwezel (te Dorpsstraat 36), van 13.30 tot 15 uur. Helemaal gratis en zonder inschrijving.

De digitale kloof aanpakken

Het Digipunt-vragenuurtje is een van de initiatieven van het lokaal bestuur Wuustwezel om de digitale kloof aan te pakken en in te zetten op e-inclusie. Het wordt daarbij ondersteund door het project digibanken van de Vlaamse overheid.

Nood aan wat extra hulp

May Aernouts (CD&V), schepen van o.a. ouderenbeleid, legt uit waarom dit initiatief nodig is. “De digitale wereld evolueert heel snel”, vertelt ze. “Heel wat mensen – en je hoeft echt niet oud te zijn – kunnen niet meer volgen en hebben nood aan wat extra hulp. Jammer genoeg durven ze dat niet altijd toe te geven en geraken ze zo achterop. Bij Digipunt kom je samen met gelijkgestemden. Er staat iemand klaar die je op een heel bevattelijke manier helpt met je digitale vragen. Blijf er dus niet mee zitten, maar kom naar Digipunt. Er gaat vast een nieuwe (digitale) wereld voor je open.”

Uitdaging

Katrin Kempenaers (CD&V), schepen van o.a. lokaal sociaal beleid en voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst, beaamt: “De digitale trein wacht niet en helaas is niet iedereen mee. Digitaal mee zijn en bij blijven, is een uitdaging voor iedereen. Digipunt (en de Digibank) is er dan ook voor iedereen, met speciale aandacht voor personen die niet op deze trein gesprongen zijn.”

Digibank Selab

“Dankzij steun van de Vlaamse Overheid worden verschillende digipunten/digibanken opgericht over heel Vlaanderen, ook hier bij ons”, licht schepen Kempenaers de werking van het Digipunt toe. “Het Digipunt in Wuustwezel is een initiatief van Digibank Selab, een samenwerking tussen verschillende gemeenten rond e-inclusie. Om iedereen mee te krijgen in de digitale wereld, zetten vrijwilligers hun schouders mee onder dit mooie project. Zij helpen mensen met al hun digitale vragen en moedigen mensen aan om zelfverzekerd en veilig hun weg te vinden in de digitale wereld.”

Bron en foto: Lokaal bestuur Wuustwezel

Facebook24
Twitter
Follow Me
Tweet