Laatste nieuws:
Kalmthoutse student niet welkom op Tomorrowland

Kalmthoutse student niet welkom op Tomorrowland

Je komt niet zomaar aan kaartjes voor het grootscheepse evenement Tomorrowland. Student Maatschappelijk Werk Jonas Cassimon (22) was dan ook euforisch toen het hem op 28 januari 2017 lukte om drie tickets te kopen: eentje voor zichzelf en twee voor vrienden. Groot was dan ook de teleurstelling én het onbegrip toen Jonas vorige week een mail kreeg, waarin hem werd gemeld dat hij niet welkom was op het festival.

Screening Tomorrowland

“Iedereen die een ticket koopt voor Tomorrowland wordt gescreend, dat staat in het reglement van het evenement.” vertelt Jonas, “Daar heb ik ook toestemming voor gegeven, omdat ik dat juist heel goed vind! De tickets kocht ik op 28 januari en vorige week maandag, 3 juli, kreeg ik een mail waarin stond dat mij de toegang werd geweigerd en dat mijn ticket geblokkeerd werd. De twee vrienden voor wie ik ook een ticket wist te bemachtigen kregen geen bericht en kunnen hun armbandje ophalen aan de toegang.”

Stadionverbod

“De enige reden die ik zou weten is het stadionverbod dat ik kreeg na de Kampioenenmatch in De Bosuil in Antwerpen. Met een stel vrienden hadden we Bengaals vuur binnengesmokkeld voor meer sfeer. Ik werd gepakt, maar ik was niet de enige, en kreeg een stadionverbod voor zes maanden. Dat was in mei afgelopen. Ik vond dit terecht en hebt het aanvaard en uitgezeten. Vrienden van me die ook voor hetzelfde een stadionverbod hadden gekregen en tickets voor Tomorrowland hebben gekocht, hebben geen mail gekregen en kunnen dus gewoon gaan.”

Zeer onprofessionele manier van handelen

“Er wordt in die mail ook geen enkele reden opgegeven voor mijn blokkering, dat is heel erg onprofessioneel! Er stond een emailadres in van de privacy commissie waar ik meteen een bericht naar toe heb gestuurd, maar het genoemde adres bleek incorrect te zijn. De volgende dag kreeg ik een nieuwe mail waar wel het correcte adres in stond en waar ik natuurlijk het bericht naar toe heb gestuurd. Ik heb ze ook gebeld, maar ze wisten van niks, ze waren niet ingelicht. Niet door de burgemeesters van Boom en Rumst, maar ook niet door de organisatie van Tomorrowland, noch door de Federale Politie.”

Loze belofte

“Nieuws over deze, dus mijn, zaak moet ik uit de pers vernemen. De enige die me uiteindelijk iets zou kunnen vertellen, zou de Federale Politie zijn. Ik heb ze gisteren gebeld en sprak daar een dame, die me zei dat haar overste me gisteravond zou gaan contacteren. Dat is niet gebeurd. Ik belde vanmorgen terug en ik sprak diezelfde mevrouw, die toen ontkende dat ze me dat had toegezegd! Ze zou het haar overste melden en dat hij me terug zou bellen. Maar wanneer? Dat kan wel over een week zijn, als niet langer.”

Onaanvaardbare situatie

“Als ze me zouden weigeren op basis van het stadionverbod, dan zou ik daarmee kunnen leven als het nog van kracht zou zijn. Maar dat is allang voorbij en je kunt niet iemand twee keer straffen voor hetzelfde feit. Het is onaanvaardbaar dat ik geen informatie krijg. Ik heb niks verkeerd gedaan en wil over twee weken gewoon naar Tomorrowland. Ik zal er alles aan doen om mijn ticket terug te krijgen. Ik ben blij dat anderen ook zo gechoqueerd waren, voor hetzelfde geld geloofden ze me niet. In de mail stond ook dat mijn ticket na het evenement terug betaald zal worden, maar minus service en betalingskosten.”

Zwarte lijst

Er zijn tot zover zeker 38 mensen geweigerd. In de media werd gesproken over dat de personen waren geweigerd op basis van sporen van radicalisatie, niet op basis van drugs of banditisme. “Ik ben geweigerd zonder recht op antwoord of in beroep kunnen gaan. De enige reactie die ik heb ontvangen was van de privacy commissie, dat ze de zaak betreuren maar niet geïnformeerd waren. De enige van al die instanties die correct gereageerd heeft. Als je ooit geweigerd bent, kom je op de zwarte lijst en kun je nooit meer een ticket kopen.”

LW

Facebook26
Twitter
Follow Me
Tweet