Laatste nieuws:
Kies de juiste lenzen voor de activiteit

Focus op comfort: hoe kies je de juiste lenzen voor jouw levensstijl?

Dat het dragen van lenzen een enorm populaire keuze is onder consumenten, is niet zo gek. Je voorkomt dat een bril aanslaat na een lange rit door de regen. Maar ook je favoriete activiteiten in bijvoorbeeld de sportschool kun je zonder enige vorm van hinder uitvoeren. Je hebt namelijk niet langer meer te maken met een bril die kan schuiven door het transpireren. Het dragen van lenzen is dus erg geliefd onder mensen met een fitte en actieve levensstijl. Maar hoe weet je nu zeker dat je de juiste soort lenzen gaat vinden? Je leest er meer over in dit artikel.

Weet je al wat voor type lens je graag wilt dragen?

Als eerste moet je bepalen wat voor lenzen je het liefste draagt. Er zijn vandaag de dag immers een aantal vormen waar je uit kunt kiezen. Denk daarbij aan zachte lenzen, harde lenzen, maandlenzen en daglenzen. Voor een actieve levensstijl wordt vaak aangeraden om zachte lenzen te dragen. En als men bij Hans Anders lenzen bestelt, wordt er altijd gekozen voor lenzen van de beste kwaliteit.

Zorg er altijd voor dat je de sterkte regelmatig laat meten

Voordat je aan de slag gaat met het bestellen van een nieuwe set lenzen, is het altijd slim om even de sterkte te meten bij een specialist. Want hier kan ik de loop van de tijd aardig wat verschil in zitten. En door lenzen te dragen met de juiste sterkte, kunnen klachten zoals hoofdpijn veel sneller worden voorkomen. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk, want daardoor ga je veel comfortabeler door het dagelijks leven. Of dat nu op werk of in je vrije tijd is.

Voorkom irritaties aan de ogen door je lenzen goed te onderhouden

Maar in een brillenwinkel ben je ook het hele jaar door aan het juiste adres voor een advies op maat als het aankomt op het onderhoud van de lenzen. Denk daarbij aan welke lenzenvloeistof het meest geschikt is voor je harde lenzen, zachte lenzen, daglenzen of maandlenzen. En je ontvangt ook nog eens meteen een handig bakje voor het opbergen ervan. Overtuigd geraakt van alle voordelen? Dan is het slim om snel een keer een bezoek te brengen aan een brillenwinkel bij jou in de buurt. Een specialist denk erg graag met je mee en voorziet je van advies op maat.