Laatste nieuws:
Eindelijk is het zover!

Eindelijk is het zover!

Op zondag 19 februari is het eindelijk zover, dan rijdt opnieuw de Grootste Stoet van de Noorderkempen doorheen het centrum van Essen.

42 wagens

We gingen vandaag eens langs bij de voorzitter en een vereniging van de carnaval. Op zondag 19 februari zal de 59ste editie uitrijden, er zullen zo’n 42 wagens mee rijden, de optocht vertrekt om 14:00 en zal doorheen de Spoorwegstraat, Stationstraat, Nieuwstraat, Heuvelplein en Kapelstraat gaan. De optocht zal rond 17:00u gedaan zijn en aansluitend wordt er een feestje gebouwen in de sporthal.

Programma

Zaterdag wordt de sleutel opgehaald in het gemeentehuis bij de burgemeester van Essen, Prinses Carnaval krijgt dan de sleutel en aansluitend zullen ze dit in de sporthal carnaval vieren. Zondag is de optocht en zondagavond de uitslag van de wagens. Maandag is er een optreden van Bobby Prins en Danny Maro voor mindervaliden en bejaarden. Dinsdag is het kindercarnaval en dinsdagavond sluiten we carnaval af met het Sluitingsbal.

Wie zondag nog geen plannen heeft, kan dus eens gaan kijken naar de carnavalstoet in Essen. Wij zullen ook aanwezig zijn om de optocht in beeld te brengen, die beelden zullen enkele dagen later geplaatst worden op onze sociale media.

BVE

Beeldmateriaal: Actief Noord

Facebook76
Twitter
Follow Me
Tweet