Laatste nieuws:
Eerste snellader beschikbaar in Brasschaat
Schepen Goele Fonteyn en waarnemend burgemeester Philip Cools nemen samen met Olivier Van Schap van Blink Charging Belgium het eerste snellaadpunt in Brasschaat in gebruik. © gemeente Brasschaat

Eerste snellader beschikbaar in Brasschaat

Blink Charging heeft een snellader geïnstalleerd aan het oude gemeentehuis van Brasschaat, op het vernieuwde Dr. Roosensplein. Het gaat om de eerste snellader van de gemeente.

De nieuwe ‘DC’- of snellader heeft een vermogen van 150 kW, en is goed voor twee laadplaatsen. Met een vermogen van 150 kW kan je in een kwartier tot 150 km bereik opladen. Eerder installeerde Blink Charging al 18 ‘AC’-laders op het grondgebied van de gemeente Brasschaat, samen goed voor 36 laadpunten. In 2023 werd bijna 300.000 kWh geladen op die bestaande ‘trage’ laders. Dat is een stijging van bijna 50 procent tegenover het jaar voordien.

Dubbel zoveel

“In 2023 is het aantal elektrische wagens in ons land verdubbeld en de verwachting is dat deze sterke groei nog zeker enkele jaren zal aanhouden”, zegt Olivier Van Schap, Managing Director van Blink Charging Belgium. “Met deze snellader kunnen mensen, die in het centrum van Brasschaat komen shoppen of eten, op 30 minuten tot een uur de batterij weer helemaal opladen.”

Eerste snellader beschikbaar in Brasschaat

Duurzame mobiliteit

“We zien dat steeds meer inwoners van onze gemeente elektrisch rijden en daar horen natuurlijk laadpalen bij. De komst van deze snellader is goed nieuws voor de verdere ontwikkeling van een duurzame mobiliteit in Brasschaat. Het plaatsen van bijkomende laders zal afhangen van het verbruik. Samen met Blink monitoren we dit op regelmatige basis en zoeken we naar opportuniteiten om het netwerk van snelle laders uit te breiden,” zegt Goele Fonteyn, schepen van Mobiliteit (N-VA).

MLH

Foto: © gemeente Brasschaat, Freepik

Facebook37
Twitter
Follow Me
Tweet