Laatste nieuws:
61-jarigen vieren feest - Die van '61 vieren feest op Essen-Hoek - (c) Noordernieuws.be 2022 - HDB_6456s75u

Die van ’61 vierden feest in Essen-Hoek!

Eigenlijk zou vorig jaar een feest worden gehouden voor de 60-jarigen van Essen-Hoek, helaas ging dit om de bekende reden niet door. Het feest zou voor de jongens zijn die vroeger op de jongensschool zaten in Hoek en de meisjes van hetzelfde leerjaar van de meisjesschool. Maar gisteren was het eindelijk zover!

61-jarigen vieren feest - Die van '61 vieren feest op Essen-Hoek - (c) Noordernieuws.be 2022 - HDB_6449s

“Twee jaar gelden kwam ik Rachel Nelen, May Konings en Marc Willemsen tegen”, vertelt Ludo Somers. “We kregen het idee om iets te organiseren voor de 60-jarigen van Hoek. Tien jaar geleden wilden we dat doen voor de vijftigers, maar dat is eigenlijk nooit van de grond gekomen. Nu wilden we echt iets doen, voor we oud en versleten zijn!”

61-jarigen vieren feest - Die van '61 vieren feest op Essen-Hoek - (c) Noordernieuws.be 2022 - HDB_6446s

“We prikten een datum, die niet door kon gaan vanwege corona. We gingen ervan uit dat de kust veilig zou zijn in juni en prikten deze datum, 4 juni. We treffen het, want zelfs het weer werkt geweldig mee, succes is dus eigenlijk gegarandeerd!”

61-jarigen vieren feest - Die van '61 vieren feest op Essen-Hoek - (c) Noordernieuws.be 2022 - HDB_6448s

“Er zijn mensen bij die ik dagelijks zie en anderen heb ik al twintig jaar niet gezien. Sommigen komen uit Olen, Schilde, Lille,… maar de meesten wonen nog in Hoek. In verband met de adressen zijn we uitgegaan van het doopregister en de adressen hebben we via via uitgezocht. Het was een enorm zoekwerk, met een geweldig resultaat! Van de 23 genodigden komen er 15. Helaas moesten we vorige week afscheid nemen van Erik Kustermans.”

61-jarigen vieren feest - Die van '61 vieren feest op Essen-Hoek - (c) Noordernieuws.be 2022 - HDB_6454s
Erik Kustermans

“We hopen dit elke vijf jaar te kunnen doen, maar we laten het aan de aanwezigen over om daarover te beslissen.”

61-jarigen vieren feest - Die van '61 vieren feest op Essen-Hoek - (c) Noordernieuws.be 2022 - HDB_6452s

Aanwezig waren: Herwig Nelen, Roger Kerstens, Anita Van Doren, Marc Willemsen, Guido Mathijssen, Herman Peeters,Christiana Anthonissen, Dirk Claessens, Nicole Raymakers,Jozef Van de Keybus, Vera Joosens, Ludo Somers, Maria Konings, Rachel Nelen en Jan Veraart.

NN

Facebook182
Twitter
Follow Me
Tweet