Deel Maststraat en Leemstraat krijgt nieuwe bomen, voetpaden en parkeerstroken

Deel Maststraat en Leemstraat krijgt nieuwe bomen, voetpaden en parkeerstroken

Vanaf 3 augustus vernieuwt de gemeente de verouderde voetpaden in de Maststraat (tussen de Epicealaan en de Beukendreef) en de Leemstraat (tussen de supermarkt en de Heikantvenstraat). De parking van de kleuterschool veranderen we in een gescheiden voetpad en een parkeerstrook.

Start tweede fase

In samenwerking met intercommunale IGEAN bracht de gemeente Essen het straatbeeld van de wijk Heikant in kaart. Op een aantal plaatsen bevinden de voetpaden zich in verouderde staat. In 2018 zijn de eerste verbeteringswerken gestart. Op 3 augustus start de tweede fase van dit project, een investering van 197.224,35 euro.

Op het plan is te zien welke bermen/voetpaden in deze tweede fase zullen worden aangepakt, namelijk al het ingekleurde op het plan van de Maststraat, Leemstraat en Heikantstraat.

Veiliger naar school en naar de winkel

In de Heikantstraat wordt de haakse parking aan de kleuterschool omgevormd tot een strook met lang parkeren en een veel breder gescheiden voetpad en een fietsenstalling. De parkeerplaatsen die hier verloren gaan, worden gecompenseerd aan het speelplein naast de parking van de supermarkt. Zo zorgen we voor minder conflicten tussen parkerende auto’s en fietsende kinderen.

Werfzone gehinderd voor verkeer

De werken starten op 3 augustus en starten aan de zone van de supermarkt en de kleuterschool. Dit gedeelte zal afgewerkt zijn voor 1 september. Zo kan de eerste schooldag veilig verlopen. Hierna worden ook de verdere werkzones met voetpaden en parkeerstroken in de Maststraat en Leemstraat aangepakt.

Tijdens de werken is de zone afgesloten voor doorgaand verkeer. Voetgangers zullen over het voetpad de werken kunnen passeren. Fietsers moeten afstappen en over het voetpad wandelen. Als bewoners niet aan of op hun oprit kunnen, dan zal de aannemer hen hierover persoonlijk aanspreken.

Gevolgen voor het plaatselijke verkeer

Tijdens de aanleg van de nieuwe voetpaden voorziet de gemeente een omleiding via Krinkelsbos. Het wordt voor een langere tijd niet mogelijk om te parkeren in de Maststraat en Leemstraat. De parking van de supermarkt blijft wel toegankelijk. Ouders die hun kinderen met de wagen naar school brengen, parkeren best in de omliggende straten.

Voor de huisvuilophaling zijn er geen gevolgen. Aannemer Vermetten zal de zakken en containers verzamelen, en ze terug plaatsen aan de woningen.

Met de vernieuwing van de voetpaden zet de gemeente een verdere stap in de opwaardering van de ruime schoolomgeving. We kiezen voor een integrale aanpak in het centrum van wijk Heikant, met de focus op groenbeheer, verkeersveiligheid en nieuwe voetpaden.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook21
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!