Laatste nieuws:
Dader verkeersongeval met vluchtmisdrijf opgepakt

Dader verkeersongeval met vluchtmisdrijf opgepakt

Op dinsdag 27 augustus rond 00.45 uur wandelt V.L. samen met zijn vriendin C.V. met de fiets aan de hand langs de Bredabaan te Wuustwezel. Net voor het kruispunt met Ginhoven in een flauwe bocht wordt de jongeman gegrepen door een zwart voertuig. De jongeman uit Wuustwezel komt in de berm terecht en raakt zwaargewond. Zijn vriendin blijft ongedeerd. De bestuurder van het voertuig pleegt vluchtmisdrijf. Het slachtoffer wordt overgebracht naar het ziekenhuis.

Brokstukken over lengte van 70 meter

De politiediensten stellen op de plaats een grondig onderzoek in en doen in de ruime omgeving nazicht naar het vluchtende voertuig. De brokstukken van het voertuig liggen verspreid over een lengte van 70 meter. 60 meter van de plaats van de aanrijding wordt de fiets gevonden. De avond zelf worden het voertuig en de bestuurder niet meer aangetroffen. De dienst slachtofferopvang verwittigt de familie van het slachtoffer.

Verder onderzoek

Verder onderzoek uit de brokstukken op de plaats van het ongeval, een uitgebreid buurtonderzoek en nazicht van de camerabeelden leiden naar het voertuig, een zwarte personenauto Citroën Cactus. De eigenaar wordt opgespoord en kan de dag na het ongeval verhoord worden door de politiediensten. Deze had zijn voertuig uitgeleend aan een vriend. Die vriend heeft zich kort daarna spontaan komen aangeven bij de politiediensten. Het beschadigde voertuig wordt terug gevonden achteraan de woning van de verdachte.

Parket

De 32-jarige verdachte wordt gearresteerd en overgedragen aan het parket van Antwerpen. Donderdag 29 augustus is hij verschenen voor de parketmagistraat. Deze heeft beslist om zijn rijbewijs in te trekken voor 15 dagen. De man wordt niet voorgeleid voor het ongeval met vluchtmisdrijf. Maar betrokkene had nog een voorlopige invrijheidsstelling lopende voor eerdere veroordelingen. Op basis daarvan blijft hij aangehouden en zal de strafuitvoeringsrechtbank binnen de 7 werkdagen moeten beslissen over zijn verdere aanhouding.

Bron: PolitieZone Grens
Foto: Pixabay

Facebook155
Twitter
Follow Me
Tweet