Laatste nieuws:
Cortenstaal borders

Cortenstaal borderrand: de groeiende vraag naar alternatief van betonnen borderranden

Cortenstaal borderrand is populair. Een moderne en eenvoudige oplossing voor het creëren van strakke en stijlvolle tuin- en landschapsontwerpen. Cortenstaal is een legering van staal die speciaal ontworpen is om een roestig uiterlijk te krijgen. Hierdoor krijgt je tuin een unieke uitstraling.

Moderne uitstraling

Een van de belangrijkste redenen voor de groeiende vraag naar corten borderrand is de moderne uitstraling die het aan een buitenruimte kan geven. De warm oranjebruine kleur en de strakke lijnen passen goed bij de tuin van nu. En dus ook bij jou in de tuin!

Duurzaam en weerbestendig

Andere voordeel van cortenstaal zijn de duurzame en weerbestendige eigenschappen. Het is bestand tegen de invloeden van verschillende weeromstandigheden zoals regen, vorst en Uv-straling. Ook heeft het een lange levensduur en weinig onderhoud nodig.

Kenmerkende aspecten

Als reactie op deze groeiende vraag naar corten borderrand zijn er steeds meer tuin- en landschapsarchitecten, hoveniers en particuliere tuinbezitters die kiezen voor cortenstaal als een goede investering. Het wordt gebruikt voor allerlei toepassingen, zoals het definiëren van paden, het begrenzen van gazon- en grindgebieden en het kenmerkende aspect geven aan het landschap.

Eenvoudige installatie

Kortom, cortenstaal borderrand is een groeiende trend in de tuin- en landschapsarchitectuur vanwege de moderne uitstraling, eenvoudige installatie en de voordelen die eraan hangen. Het is een ideale investering in je eigen tuin met een duurzaam en moderne draai.

Meer producten van Cortenstaal

En juist daarom zie je ook in de tuincentra steeds meer producten van cortenstaal terugkomen. Ook webshops gaan mee in deze trend. Uygun Celik, werkzaam bij Grind.be, webshop gespecialiseerd in tuinmaterialen, zegt deze trend te herkennen. ‘Wij merken bij ons klanten ook een groeiende vraag naar cortenstaal producten, zoals cortenstaal tuinafboording. Zo zien we dat onze Multi-Edge Metal Cortenstaal dit seizoen bovengemiddeld goed loopt.’