Laatste nieuws:
Bob de Jong opnieuw Nederlands Rallykampioen
Bob de Jong prolongeert mede dank zij een prachtige zege in de GTC Rally zijn titel

Bob de Jong opnieuw Nederlands Rallykampioen

Een onverwachte wending in het coronabeleid van de regering heeft het Open Nederlands Rally Kampioenschap tot een abrupt einde gebracht. De organisatie van JACK’s Drenthe Rally moest dit weekeinde het lastige besluit nemen om de rally die op zaterdag 27 november zou worden gehouden uit te stellen tot volgend jaar. Daarmee tellen nog slechts de vier beste resultaten en prolongeert Hyundai-rijder Bob de Jong zijn titel, die al uit 2019 stamt, omdat vorig seizoen het kampioenschap – ook al door corona – niet werd betwist!

Bob de Jong opnieuw Nederlands Rallykampioen
Bob de Jong Open Nederlands Rallykampioen 2021
Spijtig einde

Met twee prachtige overwinningen (GTC en ELE) en twee tweede plaatsen (Hellendoorn en Twente) dit seizoen mag Bob de Jong zich wel terecht kampioen voelen, maar toch is zo’n einde niet waar de 35-jarige coureur op had gehoopt. “We zagen enorm uit naar de nieuwe rally rond het TT circuit van Assen om daar met de andere titelkandidaten een mooie strijd te leveren met als inzet het kampioenschap. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn,” aldus Bob de Jong. “Het is vooral voor de organisator, maar ook voor de vele rallyfans, enorm jammer dat het zo heeft moeten lopen. Op zaterdag 12 maart 2022 zal ik zeker in Assen aan de start staan!”

Eindstand Open Nederlands Rally Kampioenschap:

1. Bob de Jong, 146 punten
2. Kevin van Deijne, 133;
3. Jim van den Heuvel, 132;
4. Gert Jan Kobus, 130;
5. Nick den Braber, 96;
6. Henk Vossen, 85.

Voor een gefilmde impressie van Bob de Jong tijdens de laatste rally van het jaar, de CONRAD-Twente Rally kijk op het YouTube kanaal van Bob de Jong Rallying:

www.youtube.com/watch?v=lWBUY0SXWv8

Foto’s: ©Marije van der Vliet

VvD

Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal