Laatste nieuws:
Binnenkort Eendjesrace in park van Brasschaat

Binnenkort Eendjesrace in park van Brasschaat

Op zondag 22 september 2024 wordt voor de eerste keer een ‘eendjesrace’ voor het goede doel georganiseerd op de vijver van het boothuisje in het park van Brasschaat. De organisatie is in handen van Lions Club Antwerpen Moerland. De opbrengst van de race gaat naar ‘Villa Max’


Die dag worden er duizenden genummerde plastic bad-eendjes samen te water gelaten. De nummers op de eendjes komen overeen met ‘geadopteerde’ eendjes. Eendjes adopteren kan door iedereen die de actie wil steune. Ze zijn te koop via een aantal verkooppunten (winkels, dorpsdagen,..) of online via www.eendjesrace.be. Een eendje kost € 5. De officiële verkoop start op de dorpsdag van Kapellen op zondag 26 mei.

Snelste eend wint Fiat 500

De eendjes leggen op de vijver een parcours van ongeveer 270 meter af. Ze worden voortgestuwd door een kunstmatige stroming en via een versmalling op het einde komen de eendjes één voor één over de eindmeet. Het eerste eendje wint de hoofdprijs. Door gulle sponsoring van Garage Frijters wint de winnaar een Fiat 500 Dolcevita Hybrid.

Villa Max steunen

Met deze eendjesrace steunt Lions Club Antwerpen-Moerland ‘Villa Max’. Op hun terreinen en gebouwen in het park van Brasschaat naast SportOase biedt ‘Villa Max’ gratis vip-vakanties aan gezinnen met een zwaar zorgbehoevend kind aan. ‘Villa Max’ is niet gesubsidieerd en zij zijn dus afhankelijk van allerlei sponsors (www.villamax.be). Peter van de actie is Antwerp-aanvoerder Toby Alderweireld.

Via info@eendjesrace.be mogen bedrijven die de actie willen steunen zich steeds aanmelden. Op www.eendjesrace.be kan je meer informatie lezen over het initiatief.

MLH

Foto: © Freepik

Facebook81
Twitter
Follow Me
Tweet