Laatste nieuws:
Belevingswandeling feestelijk geopend in Brasschaat

Brasschaatse Robin wandelt naar de Olympische Spelen

Robin, de mascotte van de Brasschaatse sportdienst koestert één grote droom: ooit deelnemen aan de Olympische Spelen. Maar daarvoor moet hij nog aardig wat proefjes afleggen.

Belevingswandeling feestelijk geopend in Brasschaat 2

Spelpakket

Tijdens een belevingswandeling in het gemeentepark kan alvast met Robin mee op stap gaan. Wie meewandelt, volgt hem op zijn weg naar de Olympische Spelen en helpt hem onderweg door mee te bewegen of raadsels op te lossen. Tijdens je tocht verzamel je immers letters en cijfers. Is alles correct? Dan maak je kans op een leuk spelpakket. De wandeling begint en eindigt tussen het zwembad Sportoase Elshout en Casa Ametza. De route is duidelijk aangegeven met borden.

Belevingswandeling feestelijk geopend in Brasschaat 3

VIP 2024M

De wandeling staat volledig in het teken van de Olympische Spelen en de VIP2024-campagne van Sport Vlaanderen. VIP staat voor ‘Vlamingen in Parijs’ en om de titel van ‘VIP2024-gemeente’ te behalen, moet je als gemeente drie sportieve uitdagingen tot een goed einde brengen. Eén van deze uitdagingen is het organiseren van een belevingsevenement of -challenge. En zo werd deze nieuwe belevingswandeling in het leven geroepen.

Oproep

“Niet enkel aan de Eifeltoren maar ook rondom onze Obelisk in het park zullen Olympische en Paralympische sporters schitteren,” zegt sportschepen Adinda Van Gerven (N-VA). “Daarom mijn oproep aan onze 38.500 Brasschatenaren: Wandel mee zodat onze gemeente de welverdiende VIP2024 status krijgt, want… Wie sport, die wint altijd!”

De wandeling is 3 km lang en kan je nog doen tot en met 31 augustus 2024.

MLH

Foto: © sportdienst Brasschaat & Sport Vlaanderen

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet