Laatste nieuws:
BE-Alert test morgen

BE-Alert test morgen

Hou morgen, donderdag 5 oktober, je telefoon in de gaten: je krijgt misschien wel een testbericht van BE-Alert. BE-Alert is het alarmeringssysteem van de overheid dat gebruikt wordt bij o.a. noodsituaties. Zo kan je snel geïnformeerd worden via een sms, gesproken oproep of een e-mail. Momenteel zijn 1.167.321 adressen geregistreerd in BE-Alert.

Het blijft belangrijk om je in te schrijven op BE-Alert ook al kan de overheid een bericht versturen op basis van de locatie waar je verblijft. Ook wanneer je niet thuis bent, kan je geïnformeerd worden van noodsituaties in de buurt van je woonplaats. Denk maar aan elektriciteitspannes, drinkwatervervuiling of een brand. Inschrijven kan gratis via www.be-alert.be.

BE-Alert test morgen2

Jaarlijks testmoment

Elke eerste donderdag van oktober testen heel wat gemeenten BE-Alert. Het is een ideaal moment om de capaciteit van het systeem te testen. Daarnaast is het ook een goede oefening voor gemeenten om de alarmeringsprocedures in te oefenen. In totaal zullen morgen 214 gemeenten over het Belgisch grondgebied een testbericht versturen naar inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert.

In Essen zal iedereen die op het grondgebied van de gemeente aanwezig is een bericht krijgen, ongeacht of men ingetekend heeft op BE-Alert. Dit is een extra functie in het systeem dat uitgeprobeerd wordt. In de andere gemeenten zijn het alle inwoners van die gemeente zelf. ongeacht of ze thuis zijn of niet, die de test zullen ontvangen.

Phishing?

Hoe weet je zeker dat het een bericht is van BE-Alert en geen phishing? Simpel: door de unieke nummers die gebruikt worden. Een sms van BE-Alert komt altijd van het nummer 1789. In sommige gevallen kan een sms ook van het nummer 8686 komen, maar dat is enkel voor berichten van openbaar belang en niet bij een noodsituatie. Een telefonische oproep komt altijd van het nummer 04 77 77 77 55. Een e-mail komt altijd van het adres no-reply@be-alert.be. Om verwarring te vermijden kan je deze nummers in je telefoon opslaan. Zo ben je 100% zeker dat ze van BE-Alert komen.

Meer info op www.be-alert.be of www.crisiscentrum.be/nl

MLH

Info en foto: © Nationaal Crisiscentrum

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet