Laatste nieuws:
Alle bands op gratis festival Easywood hebben link met Kalmthout
Nonkel Ney’s Rhytm & Blues Band

Alle bands op gratis festival Easywood hebben link met Kalmthout

“Blij dat legendarische bluesband Nonkel Ney’s komt spelen”

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september vindt aan café De Zoeten Inval de 6de editie plaats van het gratis festivalletje Easywood. “Net als de vijf vorige edities hebben alle bands en DJ’s die op het podium staan een stevige link met Kalmthout”, vertelt organisator Koen Van Saet. “En zoals vorig jaar openen we vrijdagavond met Easywood Zingt, een meezingfeest als opwarmer voor de Kalmthoutse coverband Casserole Fermer.”

Easywood Zingt

“Vorig jaar was het een extraatje voor onze 5de verjaardag, maar dat viel zo in de smaak dat we dat nu gewoon opnieuw doen”, lachen Koen en de mannen van The Eggs, de Kalmthoutse coverband, die Easywood mee organiseert. “Het Essens zangkoor Accent kruipt rond 21u op ons podium. Zowel Nederlandstalige klassiekers als wereldhits passeren de revue. Als iedereen goed is opgewarmd en de kelen gesmeerd, belooft Casserole Fermer een overdonderende thuismatch te spelen. Daarna mag DJ Wafels de eerste avond van Easywood afsluiten.”

Nonkel Ney’s Rhytm & Blues Band

Koen Van Saet: “Voor het zesde jaar op rij programmeren we groepen die een link hebben met Kalmthout. Dat geldt ook voor de legendarische band Nonkel Ney’s Rhytm & Blues Band: gitarist Dirk De Ruysscher is een rasechte Kalmthoutenaar en speelt van in het begin bij deze groep. Meer dan 35 jaar al zetten deze klassieke bluesrockers rond Nonkel Ney (René Michiels) overal waar ze spelen de tent in brand met stevige rhythm en blues en ruige rock n’ roll. We zijn blij dat we hen op Easywood mogen verwelkomen.”

Alle bands op gratis festival Easywood hebben link met Kalmthout

Van Baron tot Pink Cadillac

“Stig Jacobs en Ward Gorissen, oorspronkelijk beiden van Kalmthout, vormen samen Baron. Zij mogen zaterdag Easywood openen. Daarna komt Marabou, een groep rond Kristof Keuppens. Hij verzorgde al vaak de PA bij optredens aan de Zoeten Inval, maar staat nu zelf op het podium. Zanger/gitarist en voormalig wijkagent in Kalmthout, Dave Van Ginderen, speelde al elk jaar op Easywood, maar telkens met een andere band. Deze keer brengt hij zijn vrienden van Dashville mee. Ook Pink Cadillac kreeg het publiek van Easywood al meermaals aan het dansen met hun aanstekelijke rock ’n roll.”

DJ met live-instrumenten

“Daarna speelt de Nonkel Ney’s Rhytm & Blues Band en The Eggs mogen afsluiten. Al zullen er na de optredens nog live muzikanten te horen zijn, want DJ Team Shit speelt ook buiten. Dat zijn twee DJ’s die zich laten begeleiden door een trompettist en een drummer. Na dat spektakel volgt nog een afterparty in de Zoeten Inval, waar D-Jens plaatjes draait”, licht Koen het programma toe.

Honger en dorst

Laat een eventuele regenbui, honger en dorst u zeker niet tegenhouden om naar het gratis festival Easywood te komen. Voor het podium voorzien wij een groot afdak. Daaronder is ook plaats voor een toog en foodtruck. Terwijl de ouders zich uitleven op de dansvloer, amuseren de kinderen zich op het springkasteel of bij de grimestand”, geeft Koen Van Saet nog mee.

Meer info op de Facebookpagina van Easywood

Stijn By Me

Facebook51
Twitter
Follow Me
Tweet