4 april Wereld Zwerfdierendag

4 april Wereld Zwerfdierendag

Voorkom dat jouw huisdier een zwerfdier wordt!

Op 4 april is het Wereld Zwerfdierendag. Stray Animal Foundation Platform wil aandacht vragen voor alle Nederlandse en Belgische honden en katten en hun baasjes oproepen om hun dier te laten chippen én registeren. Door chippen én registreren kan worden voorkomen dat honden en katten zwerfdieren worden.

Wereld Zwerfdierendag wordt wereldwijd gevierd

Wereld Zwerfdierendag wordt dit jaar alweer voor de negende keer gevierd. Deze dag is begonnen in Nederland, maar wordt inmiddels al in meer dan 80 landen gevierd. Het doel van Wereld Zwerfdieren dag is aandacht vragen voor de meer dan 600 miljoen zwerfdieren wereldwijd en stil te staan bij de verantwoordelijkheid die wij mensen jegens deze dieren zouden moeten dragen.

4 april Wereld Zwerfdierendag2

Chippen en registreren voorkomt zwerfdieren

Ook in Nederland en België komen zwerfdieren voor. Met name katten, maar ook honden lopen soms weg en komen dan in het asiel terecht. Het is dan belangrijk dat de eigenaar snel gevonden wordt. Dat kan heel eenvoudig wanneer het huisdier gechipt én geregistreerd is. Wordt de kat of hond gevonden, dan is het een kwestie van de chip uitlezen en in de databank de eigenaar opsporen. In de regel is het dier dan binnen een paar uur weer terug bij zijn baasje.

Het chippen van honden en katten is verplicht, maar heel wat eigenaars doen dit niet of vergeten regelmatig om het dier te registeren en op hun naam te zetten. Op deze Wereld Zwerfdierendag willen wij aandacht vragen voor alle Belgische en Nederlandse honden en katten en hun baasjes oproepen om hun dier te laten chippen én registeren. Daarmee kan het worden voorkomen dat honden en katten zwerfdieren worden.

Voorkom dat jouw huisdier een zwerfdier wordt. Chip én registreer!

Bron en foto’s: Stray Animal Foundation Platform

Facebook44
Twitter
Follow Me
Tweet