Laatste nieuws:
Wuustwezelse eindejaarsactie met ruim 11.000 spaarkaarten enorm succes

Wuustwezelse eindejaarsactie met ruim 11.000 spaarkaarten enorm succes

De jaarlijkse eindejaarsactie in Wuustwezel, waarmee lokaal winkelen wordt gepromoot, was een schot in de roos. Dat bewijzen de maar liefst 11.318 volle kaarten die klanten bij de deelnemende winkels, horecazaken en ondernemers bij elkaar spaarden in de maand december.

Feestelijke afsluiter

Dinsdag vond in het Schaliënhuis in Loenhout een receptie plaats waarmee het lokaal bestuur Wuustwezel en Project 2990, de Wuustwezelse handelaarsvereniging, alle deelnemers van de voorbije eindejaarsactie persoonlijk kon bedanken voor hun deelname en engagement. Ook de winnaars van de drie hoofdprijzen, waardebonnen ter waarde van 2.500, 1.000 en 500 euro, waren aanwezig en werden in de bloemetjes gezet. Het was de feestelijke afsluiter van een geslaagde eindejaarsactie.

Tombola

Het concept van de eindejaarsactie, een initiatief van het lokaal bestuur Wuustwezel en Project 2990, is intussen alom gekend in de gemeente. Klanten krijgen een sticker op een spaarkaart voor elke 10 euro die ze uitgeven (of eén sticker voor een aankoop van minder dan 10 euro). Met een volle spaarkaart doe je mee aan de tombola waarbij een prijzenpot van 10.000 euro aan waardebonnen wordt verdeeld.

Winnaars uitgeloot tijdens Nieuwjaarsdrink

Een zestigtal lokale handelszaken en ondernemers schreven zich in voor editie 2023. Tijdens de Nieuwjaarsdrink in het gemeeentepark op 6 januari werden de winnaars uitgeloot. Drie hoofdwinnaars van 2.500, 1.000 en 500 euro aan waardebonnen en 145 winnaars van een waardebon t.w.v. 30 euro. Daarnaast had elke deelnemende zaak nu ook de keuze om zelf een winnaar uit te loten van een prijs t.w.v. 30 euro. Alle gelukkigen zijn intussen op de hoogte gebracht en kunnen hun prijs komen afhalen.

Nog meer gespaard dan jaar ervoor

Schepen van lokale economie Pieter Cools (CD&V) maakt de balans op. “Op elke volle spaarkaart die werd ingeleverd voor de tombola staan 20 stickers. Dat zijn dus in totaal 226.360 stickers. Als je bedenkt dat elke sticker een aankoopschijf van 10 euro vertegenwoordigt bij een van de deelnemende handelaars of ondernemers en dat enkel de volle kaarten zijn ingeleverd, dan mag je weer spreken van een enorm succes! Er werd nog meer gespaard dan vorig jaar.” “En niet alleen de handelaars winnen bij onze eindejaarsactie. Ook de consument wordt beloond voor zijn lokaal koopgedrag. Want 10.000 euro aan prijzengeld wordt intussen uitgedeeld aan de gelukkige winnaars”, aldus schepen Pieter Cools.

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet