Laatste nieuws:
Viering oud-en-nieuw relatief rustig verlopen in Roosendaal

Viering oud-en-nieuw relatief rustig verlopen in Roosendaal

De viering van oud-en-nieuw is relatief rustig verlopen in de gemeente Roosendaal. Echt grote incidenten deden zich deze nieuwjaarsnacht niet voor. Hulpverleners hebben in de gemeente Roosendaal hun werk kunnen doen zonder dat ze daarbij gehinderd werden. Er is op dit moment nog geen overzicht met betrekking tot aangerichte schade. Het lijkt erop dat de schade aan gemeentelijke eigendommen meevalt.

Eerste overzicht

De brandweer kwam tijdens de jaarwisseling 18 keer in actie binnen de gemeente Roosendaal om kleine brandjes te blussen. Een van deze branden was gesticht midden op de rotonde aan de Kennedylaan in de wijk Kroeven. Er werden twee vuurwerkslachtoffers behandeld op de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Bravis ziekenhuis. De politie spreekt in haar rapportage over 36 meldingen van vuurwerkoverlast. Er zijn geen arrestaties verricht of jongeren naar Bureau Halt verwezen. Voor zover nu bekend is er één afvalbak opgeblazen met vuurwerk. Dat gebeurde op de Jadedijk. De komende dagen wordt een nadere inventarisatie gemaakt van eventuele schade aan gemeentelijke eigendommen.

Reactie burgemeester

Burgemeester Han van Midden zegt in een reactie: “Namens het gemeentebestuur en onze gemeenteraad wens ik alle inwoners het allerbeste voor het nieuwe jaar. De jaarwisseling is in Roosendaal en de omliggende dorpen zonder grote incidenten verlopen. Uiteraard betreur ik dat er twee mensen gewond zijn geraakt door vuurwerk. Verder vind ik het een ernstige zaak dat er afgelopen zondagavond zwaar vuurwerk in een Roosendaalse woning naar binnen werd gegooid. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond, maar de schrik zit er flink in en er is schade ontstaan in dit huis. De politie heeft deze zaak in onderzoek. Ik trek samen met het openbaar ministerie, politie en de brandweer op om de veiligheid voor onze inwoners zoveel mogelijk te garanderen. Niet alleen tijdens de jaarwisseling natuurlijk, maar het hele jaar door. Tot slot roep ik iedereen op om zijn vuurwerkresten zelf op te ruimen. Dat is niet alleen veilig, het geeft ook een opgeruimd straatbeeld in onze stad en dorpen.”

Voorzorg

Om vuurwerkschade te voorkomen werden de afvalbakken in de aanloop naar de jaarwisseling tijdelijk afgesloten. Bij de meest gebruikte afvalbakken werden afvalzakken naast de bak opgehangen, zodat mensen nog steeds hun afval konden weggooien. Een opgeblazen grote afvalbak kost de gemeenschap circa € 1500,-. Sinds het invoeren van deze preventiemaatregel, is het schadebedrag aan de afvalbakken aanzienlijk afgenomen.

Bron: gemeente Roosendaal
Foto: Pixabay

Facebook12
Twitter
Follow Me
Tweet